Владимир Салдо - назначеният от Русия ръководител на Херсонска област,

...
Владимир Салдо - назначеният от Русия ръководител на Херсонска област,
Коментари Харесай

Руските сили разширяват зоната на евакуация в Херсонска област

Владимир Салдо - назначеният от Русия началник на Херсонска област, която е под частична окупация от съветската войска, съобщи, че уголемява региона, обзет от заповедта за евакуация на цивилните жители. Той ще бъде повишен с още 15 км, което значи спомагателни седем селища.

" Поради риска украинският режим да употребява неразрешени способи за водене на война и по отношение на информация, че Киев приготвя масиран ракетен удар по водноелектрическата централа в Каховка, съществува непосредствена заплаха Херсонска област да бъде наводнена, което ще докара до гибелта на доста цивилни, до унищожаването на инфраструктура и до филантропична злополука ", съобщи Салдо във видеосъобщение в " Телеграм ".

" Предвид обстановката, взех решение да разширя зоната за евакуация с 15 километра от Днепър ", съобщи той и добави: " Решението ще направи допустимо основаването на многопластова отбрана за отбиване на украинските офанзиви и отбрана на цивилното население ".

Водоизточникът е от особена значимост, т.к. той доставя с питейна вода Кримския полуостров.

Позицията на Украйна е, че тези непрекъснати предизвестия от страна на Русия за взривяване на водохранилището, в действителност демонстрират желанията на самото съветското командване.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР