Владимир Путин заяви, че не възнамерява да присъства на срещата

...
Владимир Путин заяви, че не възнамерява да присъства на срещата
Коментари Харесай

Путин отсвири срещата на върха на Г-20 с ироничен коментар

Владимир Путин съобщи, че не има намерение да участва на срещата на върха на Г-20 в Бразилия, планувана за 18-19 ноември, с цел да не „ наруши “ провеждането на срещата, до момента в който против него има издадена заповед за арест от Международния углавен съд (МНС), съобщи Агенция Франс Прес.

„ Ние прелестно разбираме, че даже да изключим фактора МНС, цялата полемика ще бъде отдадена на това. И ние в действителност ще нарушим работата на Г-20. Защо да се тормозим? Ние сме възрастни “, разяснява иронично съветският президент на среща с задгранични публицисти.

Путин е обект на заповед за арест от март 2023 година по съмнение, че нелегално е депортирал украински деца в Русия.Поради това страните членки на МНС, какъвто е казусът с Бразилия, теоретично са длъжни да го арестуват, в случай че той посети тяхната територия.

Припомняме, че макар експлицитната глоба на МНС Владимир Путин не беше задържан в Монголия, страна членка на МНС, който беше посрещнат с огромни фанфари по време на визитата му при започване на септември.

МНС, чието седалище е в Нидерландия, удостовери, че страните членки са „ длъжни “ да арестуват лицата, за които са издадени заповеди за арест. На процедура обаче всевъзможни наказания до момента се лимитират до устно неодобрение.

Кремъл, който не признава Международния углавен съд, постоянно е отхвърлял изрично обвиняванията на съда против съветския президент.Въпреки това, в продължение на повече от година и половина господин Путин се старае да заобикаля избрани пътувания в чужбина. Така да вземем за пример той пропусна срещата на върха на БРИКС в Южна Африка през август 2023 година, както и срещата на върха на Г-20 в Индия през септември същата година./ БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР