Владимир Путин за четвърти път официално зае поста президент на

...
Владимир Путин за четвърти път официално зае поста президент на
Коментари Харесай

Путин встъпи официално за четвърти път на поста президент на Русия, правителството излезе в оставка


Владимир Путин за четвърти път публично зае поста президент на Русия. На тържествената гала по инаугурацията в Кремъл той се закле пред Конституцията на страната, която в този момент му обезпечава пълномощия на държавен глава за 6 години – до 2024 година

Текста на клетвата задължава президентът на Русия да опазва правата и свободата на жителите на страната, да съблюдава Конституцията и да пази суверенитета, независимостта и целостта на страната и да служи правилно на народа. Путин произнесе клетвата, като постави дясната си ръка върху особено направен образец от Конституцията на страната, който е част от знаците на президентската власт в Русия.
След клетвата ръководителят на Конституционния съд Валерий Зоркин връчи знаците на държавната власт и разгласи публично застъпването на Путин на президентския пост.

По време на церемонията за встъпване в служба новият - остарял съветски президент съпостави Русия с птица -феникс, която се възражда от пепелта. „ За повече от хиляда години история Русия нееднократно се сблъсква с столетия на ужас и тествания и постоянно се е възраждала като феникс, достигайки такива височини, които не биха били по силата на други, считани за непостижими, а за нашата страна, в противен случай, ставащи нови трамплини, нови исторически позиции за по-нататъшен и мощен скок напред “, съобщи Путин.
След инаугурацията на президента на Русия, държавното управление на страната излезе в оставка. Предстои Путин да назначи новият кабинет.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР