Владимир Путин приветства днес безпрецедентно добрите отношения на Русия с

...
Владимир Путин приветства днес безпрецедентно добрите отношения на Русия с
Коментари Харесай

Путин в Китай: Отношенията ни са безпрецедентно добри

Владимир Путин приветства през днешния ден " невиждано " положителните връзки на Русия с Китай, ръководен от Си Дзинпин, по време на визитата си в прилежащата страна на първия ден от Олимпийските игри в Пекин и в разгара на рецесия със Запада, съобщи Франс прес.

" Колкото до нашите двустранни връзки, те напреднаха в дух на другарство, на стратегическо партньорство. Добиха в действителност невиждан темперамент ", съобщи Путин при започване на среща с китайския си сътрудник, което бе излъчено по малкия екран в Русия.

Руският президент приветства този " образец на почтени връзки, при които всеки оказва помощ и поддържа другия в неговото развиване ".

Путин и Си подписаха по време на визитата взаимно изказване, което прогласява нова ера в интернационалните връзки, осведомят съветски медии, като се базират на уеб страницата на Кремъл.

Двамата водачи означават огромните промени в днешния свят - развиването на многополюсния му темперамент, усилването на икономическата глобализация и взаимната взаимозависимост сред страните, също и повишаването на културното разнообразие, показва " Лента ".

Президентите на Русия и на Китай акцентират, че двете страни имат " дълбоки демократични обичаи, чиято основа е хилядолетният опит от развиването " им. Те приканват редица страни да се откажат от опитите да натрапват на света личните си демократични стандарти посредством основаване на " тесноформатни блокове и ситуативни алианси ".

" Страните се афишират срещу злоупотребата с демократичните полезности, намесата във вътрешните работи на суверенни страни под претекст, че се пазят демокрацията и човешките права, също и срещу опитите да се провокира разединение и борба в света ", се споделя в документа.

Кремъл заяви по-рано, че се планува в Пекин да бъдат подписани редица съглашения. Путин загатна за контракт, съгласно който Китай ще получава от съветския Далечен изток всяка година по 10 милиарда кубика газ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР