Владимир Путин обвини политиката на САЩ за избухването на най-тежката

...
Владимир Путин обвини политиката на САЩ за избухването на най-тежката
Коментари Харесай

Путин обвини САЩ за избухването на конфликта в Израел

Владимир Путин упрекна политиката на Съединени американски щати за експлоадирането на най-тежката война сред Израел и палестинските сили от десетилетия и сподели, че Организация на обединените нации би трябвало да работи за основаването на самостоятелна палестинска страна.

В първите си мнения, откогато бойци на Хамас започнаха невиждана офанзива през уикенда, президентът на Русия сподели, че боевете са „ явен образец за неуспеха на политиката на Съединени американски щати в Близкия изток “ на среща с иракския министър председател Мохамад ал-Судани във вторник.

„ Те се пробваха да монополизират мирния развой, само че не си направиха труда да търсят взаимни отстъпки, допустими и за двете страни. Вместо това те просто популяризираха личните си усещания за това по какъв начин би трябвало да се направи и оказваха напън върху двете страни [...] всякога, без да вземат под внимание главните ползи на палестинския народ “, сподели Путин.

Русия приканва всички страни да „ сведат до най-малко вредите за цивилното население и да ги понижат до нула “, сподели той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР