Владимир НИКОЛОВВицешампионът ЦСКА постигна четвърта победа през сезона, след като

...
Владимир НИКОЛОВВицешампионът ЦСКА постигна четвърта победа през сезона, след като
Коментари Харесай

ЦСКА излъга Септември с резервите

Владимир НИКОЛОВ

Вицешампионът ЦСКА реализира четвърта победа през сезона, откакто с запасите надделя първенеца на Втора лига Септември с 1:0 в столичното дерби на VI кръг на efbet Лига. Трите точки обезпечи резервата Браян Морено (59) след контраофанзива и прецизен пас на Лазар Туфегджич. Колумбиецът влезе 5 минути по-рано на мястото на хаитянина Дюкенс Назон. Възпитаниците на Саша Илич резервираха 100-процентов актив като домакини през сезона.

Димитър Костадинов изведе присъединилия се на скорост Симеон Александров (9), който се измъкна самичък и простреля вратаря Димитър Евтимов, само че тъч арбитърът отсъди засада.

Жеферсон подаде към Георги Йомов на 25 м пред вратата на Димитър Шейтанов и националът подаде към Назон (27) в наказателното поле, само че той стреля около левия дирек. Пак Жеферсон изведе Джонатан Линдсет пред наказателното поле. Норвежецът подаде вдясно на Йомов (40), само че капитанът опита да овладее топката, вместо да стреля. Шейтанов съкрати дистанцията и Йомов не откри задачата. Преди паузата Александър Тодоров блокира удар на Назон в корнер, след който Енес Махмутович стреля с глава над вратата.

Линдсет изведе Назон (48) зад отбраната, само че Шейтанов излезе и отрази удара на тарана, а и бе отсъдена засада. Пак Линдсет (71) технично се измъкна сред трима септемврийци и центрира, само че ударът с глава на Морено бе избавен от Шейтанов. 10 минути преди края норвежецът изведе Калоян Кръстев самичък по дясното крило. Той навлезе към центъра и нахлу в наказателното поле, само че, вместо да стреля, опита мощен пас към Морено, който не съумя да го засече. При това Кръстев беше в засада. Треньорът Саша Илич възропта бурно против решението на съдиите и получи трети жълт картон, с който ще пропусне " аленото дерби " с ЦСКА 1948 от VIII кръг, тъй като мачът с Локо Пд от VII кръг е отсрочен поради баража с Базел.

" Септември е добре окомплектован тим с млади футболисти, който е воден добре от Славко Матич, Божо Джуркович и Валери Божинов. Беше доста сложен мач за нас. Имахме няколко благоприятни условия да вкараме преди гола, само че най-важното е, че победихме. Морено ни донесе успеха.

Имаме 25 футболисти и би трябвало да ги ротираме, да играе всеки, тъй като играем на всеки три дни. Искам да похваля цялата защита, отпред с Митко Евтимов.

Следващия мач го отложихме, защото Базел е доста сериозен тим и би трябвало да подходим съществено. Извинявам се за това, което направих. Ядосах се на Кръстев, останал самичък против вратаря. Много обичам Калоян, има страхотни качества, само че и проблем със самочувствието ", разяснява Илич.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР