Вкусни охлювчета, които ще приготвите за по-малко от половин час

...
Вкусни охлювчета, които ще приготвите за по-малко от половин час
Коментари Харесай

Бутер охлювчета със спанак и червени чушки

Вкусни охлювчета, които ще приготвите за по-малко от половин час - хапвайте и споделяйте положителните кулинарни хрумвания

Необходими Продукти

● бутертесто - 400 г
● галета - 2 с.л.
● спанак - 250 г
● зелен лук - 3 стръка
● яйце - 2 бр.
● сирене - 100 г
● черен пипер
● кашкавал - 100 г
● чушки - 8 бр. червени печени

Начин на подготвяне

Зеленият лук се нарязва на ситно и се задушава в малко лой. След като омекне се прибавя измитият и нарязан на доста ситно спанак. След като се изпари водата съдът се маха от котлона.

Оставя се сместа да се охлади, след което се прибавят разрушеното едно яйце и белтъка от второто. Сиренето се намачква с вилица и също се поставя при другите артикули. Поръсва се се с малко черен пипер на усет.

Размразеното бутер тесто се разстила, поръсва се с галетата и се маже със спаначената примес. Отгоре върху нея се настъргва слой кашкавал. Следва слой от червени чушки.

Те са авансово опечени, почистени от семки и люспи. Необходимо е да се срежат от едната страна и да се отворят с цел да станат като един цялостен лист. Чушките се подреждат върху кашкавала.

Поръсва се малко сол и бутер тестото се навива на руло. Поставя се за малко във фризера с цел да стегне малко, с цел да може по-лесно да се нареже. Реже се напречно на колелца дебели към 1-1.5 см.

Охлювчетата се подреждат легнали в тава застлана с хартия за печене и се намазват с останалия жълтък. Пекат се в авансово загрята фурна на 200 градуса до момента в който порозовеят.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР