Вкусни малинови торти, освежаващи смутита, парфета и чийзкейкове - малините

...
Вкусни малинови торти, освежаващи смутита, парфета и чийзкейкове - малините
Коментари Харесай

Топ 7 ползи от хапването на малини

Вкусни малинови торти, освежаващи смутита, парфета и чийзкейкове - малините са освен вкусни под всякаква форма, само че са и потребни. Ползите от тях са толкоз доста, че даже диетолозите не знаят коя от тях да бележит по-напред.

Ето кои са топ 7 от най-големите изгоди от яденето на малини:

1. Малините могат да предотвратят спада в когнитивната функционалност

Ако желаете да намалите вероятността от утежняване на паметта с напредването на годинките, яжте повече малини. Няколко изследвания върху животни са открили позитивна връзка сред приема на флавоноидите (антиоксиданти) в малините с усъвършенствана памет и понижен % на спад в когнитивните качества. В допълнение към това изследванията са открили, че флавоноидите взаимодействат с невроналната сигнализация, която, от своя страна, предотвратява клетъчната гибел, провокирана от отрови, създадени при консумация на алкохол, отравяне с манган или при ботокс. В допълнение към това флавоноидите предизвикват притока на кръв в хипокампуса, което предизвиква растежа на нови нервни кафези в мозъка.

Вижте още лечебните свойства на черните малини.

2. Малините могат да намалят равнищата на кръвната захар

 Малини изгоди

Ако следите равнищата на кръвната си захар, запасете се с малини. Съдържанието на диетични фибри и полифенол (антиоксиданти) в малините се свързва с намалени равнища на кръвната захар. Те вършат това, като потискат протеините, които водят до метаболитна дисфункция и инсулинова устойчивост при човеци със затлъстяване, чийто хранителен режим включва високо наличие на мазнини. В допълнение към това малините са с високо наличие на танини, които блокират алфа амилаза - ензимите, които трансформират нишестето в захар. По този метод танините в малините предотвратяват бързи скокове в равнищата на кръвната захар.

Все отново, в случай че сте диабетици, не забравяйте да се консултирате с експерт, преди да започнете да консумирате постоянно малини.

3. Малините предизвикват здравето на сърцето

Скорошни изследвания откриват, че потреблението на богати на флавоноиди потребни храни като малините, въпреки и малко, понижават риска от гибел заради сърдечно-съдови болести. Всъщност едно такова изследване твърди, че постоянният банкет на антиоксиданти от плодовете понижава риска от сърдечни болести с 32% при млади и дами на междинна възраст. По-специално антоцианините (вид флавоноид и антиоксидант) понижават възпалението, предотвратяват натрупването на тромбоцити и намаляват кръвното налягане, което води до сърдечни проблеми. В допълнение към това се открива, че калият в малините понижава риска от гибел от исхемична болест на сърцето.

4. Малините могат да предотвратят насърчаване на рак

Съдържанието наантиоксиданти в малините може да потисне растежа на раковите кафези. Изследвания на епруветки откриват, че екстрактът от малини блокира растежа на раковите кафези върху дебелото черво, простатата, гърдата и устната празнина. Друго сходно проучване открива, че антиоксидантът в малината, прочут като sanguiin H-6, подтиква клетъчната гибел на 40% от раковите кафези на яйчниците.

5. Малините могат да ви оказват помощ да отслабнете

 Малини

Като имате поради, че една чаша малини съдържа единствено 64 калории и малините са естествено сладки и съдържат 85% вода, те са прелестен избор за лека закуска, в случай че сте от хората, които си наблюдават тежестта. Скорошно изследване, извършено върху мишки, открива, че мишките, хранени с малини, са наддали по-малко тегло от тези, които са били на диета с високо наличие на мазнини. Освен това мишки, хранени с диета с високо наличие на мазнини и получаващи високи дози кетони от малини, са натрупали по-малко тегло от мишки, които не са яли малини.

6. Малините могат да оказват помощ при артрит

 Топ 7 изгоди от яденето на малини

Малините блокират COX-2, ензим, който е виновен за причиняването на инфектиране и болежка. Това ги прави добра отбрана против артрит. Проучвания откриват, че плъхове, лекувани с дестилат от малина, имат понижен риск от артрит, спрямо плъхове, които не са лекувани с него. При плъхове, които са имали артрит, екстрактът от малина е понижил проявата на признаци. В друго изследване плъховете, на които е даден екстрактът, са имали по-малко отичане и разрушение на ставите от тези, които не са го получили.

7. Малините могат да понижат признаците на стареене на кожата

Малините са с високо наличие на витамин С, по този начин наречения “свещен граал ” на хубавичко, младежка кожа. Този витамин работи като антиоксидант, който се бори с увреждането породено от свободните радикали, усилва производството на колаген и защищава кожата от слънцето.

А с цел да е освен здравословно, само че и доста вкусно, разгледайте тези оферти за сладкиши с малини или пък разнообразни десерти с малини.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР