Върховният съд се съгласи да разгледа жалбата на комисаря на

...
Върховният съд се съгласи да разгледа жалбата на комисаря на
Коментари Харесай

Върховният съд ще разгледа жалбата относно използването на предполагаем порнографски клип в дисциплинарното разследване на Garda

Върховният съд се съгласи да прегледа жалбата на комисаря на Garda против отхвърли на по-нисък съд да позволи видеоклип, оповестен в група WhatsApp, за който се твърди, че съдържа нецензурен материали, които да бъдат употребявани в дисциплинарно следствие против гарда.

Миналата година Апелативният съд (CoA) постанови, че материалът, за който се твърди, че е открит в телефона на основания в Дъблин полиция Патрик Хайланд, който отхвърля да е направил нарушаване, не може да се употребява в дисциплинарно произвеждане против него.

CoA постановява, че при липса на уместно законодателство, което би разрешило материалите да бъдат конфискувани със заповед за обиск, които да бъдат употребявани в дисциплинарния развой на Garda, всевъзможни материал, открит при претърсването на телефон, не може да бъде употребен непосредствено в дисциплинарно следствие.

Решението на CoA анулира по-ранно решение на Върховния съд, позволяващо дисциплинарното произвеждане против Gda Hyland да продължи въз основа на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР