Включването на храни и билки с антибиотични свойства в менюто

...
Включването на храни и билки с антибиотични свойства в менюто
Коментари Харесай

Храни и билки с антибиотични свойства

Включването на храни и билки с антибиотични свойства в менюто ви може да укрепи имунната ви система и да ви отбрани от някои заразни бактерии.

Лук и чесън – те са близки родственици с антибактериални качества. Използвани са за лекуване на голям брой неща, започвайки от безобидни неразположения до тежки болести и възпаления, както вътрешни, по този начин и външни.

Основната съставна част в лука и чесъна с антибиотични свойства са съединенията на сярата. Ефектът от чесъна е тестван върху мишки, инфектирани с устойчив на антибиотици вариант на стафилококи. Резултатите посочили, че чесънът е защитил мишките от патогена и доста и понижил възпаленията.

Далеч преди създаването на синтетичните антибиотици медът е бил необятно употребен по целия свят за антибактериално лекуване на рани и заболявания.

Медът съдържа антимикробен ензим, който освобождава водороден пероксид и попречва растежа на избрани бактерии. В китайската медицина се смята, че медът хармонизира работата на черния дроб, обезврежда токсините и облекчава болката. Антибактериалните му свойства го вършат дейно средство за лекуване на хеликобактер пилори или стомашна язва.

Зелето е член на фамилията на кръстоцветните зеленчуци наред с броколите, къдравото зеле, карфиола и брюкселското зеле. То от дълго време е известно с лечебните си качества. Причина за това са съдържащите се в него съединения на сярата, противодействащи на рака.

 Храни и билки с антибиотични свойства

Друга причина е, че плодовете и зеленчуците богати на витамин С са считани за естествени антибиотици, а една чаша зелев сок съдържа към 75% от нужното ви на ден количество.

Пийте по половин чаша свеж зелев сок 2-3 пъти на ден сред храненията в продължение на две седмици. Добавете половин чаена лъжица недопечен, занемарен мед и отпивайте постепенно, като даже можете да дъвчете по малко, с цел да усвойте ензимите.

Суровите зелеви листа, наложени върху чувствителни гърди, могат да облекчат възпалението, породено от мастит, фиброцисти и менструално изнежване на гърдите.

Съществуват голям брой билки с антибиотични свойства, като някои от тях са подобаващи за всекидневно или ежеседмично потребление при готвене.

Това са мента, босилек, канела, розмарин, риган, чесън, люти чушки, копър, кардамон, пипер, джинджифил, горчица, магданоз. Продължавайте да се наслаждавате на усета им, като в същото време знаете, че те укрепват също по този начин и имунната ви система.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР