Включително преразглеждане на заявената цел да си върне контрола над

...
Включително преразглеждане на заявената цел да си върне контрола над
Коментари Харесай

САЩ посъветва Украйна да помисли за реалистични позиции в преговорите с Русия

Включително преразглеждане на декларираната цел да си върне контрола над Крим

Съветникът по националната сигурност на САЩДжейк Съливан по време на срещата си неотдавна с украинския президент Володимир Зеленски му предложи да се намерения за „ реалистични “ позиции в договарянията с Русия, заяви „ Уол стрийт джърнъл ”, позовавайки на дипломати.

Според източниците, Вашингтон е посъветвал Киев да показва неприкритост към самата концепция за разговор. ”Двама европейски дипломати, осведомени с полемиките, споделиха, че Съливан е посъветвал екипа на Зеленски да намерения за реалистични претенции и цели в договарянията, в това число преразглеждане на декларираната цел да си върне контрола над Крим ”, акцентира се в известието на вестника, предава БГНЕС.

Според обявата възходящ брой американски чиновници считат, че идващите седмици и месеци дават опция за Русия и Украйна да обсъдят възможни договаряния. Вашингтон счита, че настъпването на зимата може да бъде повратна точка в спора.

„ Поради вероятността, че Украйна няма да реализира обилни победи на бойното поле през идващите седмици, американски публични лица и някои от техните европейски сътрудници започнаха да се питат по кое време обществото ще започне… да изисква спокойно споразумяване “, написа вестникът, на който се базират други медии. Както отбелязва още изданието, Съединени американски щати и съдружниците им са обезпокоени, че поради поддръжката на Киев техните ресурси от оръжия се изчерпват прекомерно бързо.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР