Вкаменяващият кладенец на Мама Шиптън. Вкаменяващият кладенец има способност да

...
Вкаменяващият кладенец на Мама Шиптън. Вкаменяващият кладенец има способност да
Коментари Харесай

Вкаменяващият кладенец на Мама Шиптън

Вкаменяващият бунар на Мама Шиптън. Вкаменяващият бунар има дарба да трансформира най-пухкавите предмети в твърди като канара, като са му нужни три месеца, с цел да покрие с минерали едно плюшено мече.

Мама Шимптън е  родена през 1488 година в пещера, намираща се наоколо до река Нид, Северен Йоркшир, Англия. Известна като магьосница и пророчица, тя от време на време била наричана „ Нострадамус на Йоркшир “. Но не всичките ѝ пророчества се сбъднали, като да вземем за пример свършекът на света през 1881 година

Истинското име на Мама Шиптън е Урсула Сонтейл. 

Недалеч от пещерата, в която се ражда Урсула, има античен бунар. На него още преди нейното раждане се приписвали мистични свойства и хората идвали да пият вода от него, с цел да получат нещо особено или да схванат ориста си.

Кладенецът е завладяващо, от време на време страховито изглеждащо научно знамение. Какво съставлява той и по какъв начин работи? Не, нито водата е пропита с вълшебен сили, нито повода е, че е прекомерно студена, както се показва в роман от 1534 година, а става дума за нейното минерално наличие, написа IFL Science.

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР