Визия за популяризиране на Бранд България чрез общи инициативи в

...
Визия за популяризиране на Бранд България чрез общи инициативи в
Коментари Харесай

Трима министри ще популяризират бранд България

Визия за разпространение на " Бранд България " посредством общи начинания в туризма, земеделието и културата, разгласи във вторник министърът на туризма Илин Димитров след обща среща с министрите на земеделието Явор Гечев и на културата Велислав Минеков.

" Убеден съм, че туризъм, земеделие и просвета би трябвало да вървят ръка за ръка. Поставяме началото на едно хубаво съдействие с пътна карта за работа през идващите няколко месеца ", съобщи Илин Димитров.

Участниците в срещата се споразумяха в незабавен порядък да се сътвори междуведомствена група с присъединяване на трите министерства, която ще е непрекъснато заседаваща. Част от работата ѝ ще бъде унифициране на протоколните дарове на всички министерства и институции за разпространение на културното ни завещание.

Работната група ще преглежда взаимна организация на фестивали и събития, свързани с просвета, храна и вино.

За подкрепяне на дигитализацията на туризма ще бъде направена интерактивна карта, която да комбинира всички типове туризъм, локални пазари за храни, където всеки един клиент да може да се ориентира.

Единната карта за туризъм ще бъде част от идващото рационализиране на националния туристически портал bulgariatravel.org. Тримата министри се договориха планът да бъде взаимен.

Домакин на срещата беше министърът на туризма, идващият диалог сред тримата министри ще бъде в Министерството на културата.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР