ВизиткаВалентин Драгнев е собственик на . Завършил е Езиковата гимназия

...
ВизиткаВалентин Драгнев е собственик на . Завършил е Езиковата гимназия
Коментари Харесай

Total Sport: Един по-различен прочит на "бизнес модата" фитнес

Визитка Валентин Драгнев е притежател на. Завършил е Езиковата гимназия в Пловдив и Техническия университет, София. Изучавал е " Международни стопански връзки " в УНСС. Решението му да направи първия в България състезателен център - многофункционален фитнес и скуош клуб, по западен модел се заражда още през 2002 година Времето съответствува с прибирането му в България след няколкогодишно престояване в чужбина. През 2003 година основава търговско-консултантската компания " Виста Спортс енд Медикал ", която през днешния ден е водещ снабдител в региона на висококачественото фитнес съоръжение за дома, хотелския и корпоративния фитнес.
Защо се насочихте към спорта и има ли нещо, с което този бизнес се разграничава от останалите? - От 1998 г до 2002 г живеех във Виена и там непосредствен другар ме възпламени по скуоша. Някъде по това време пък различен другар ме предложения да стартираме да вървим на фитнес, когато обитавах в България, и по този начин тези две спортни интензивности се трансфораха в част от моето всекидневие.
Как решихте да създадете " Тотал Спорт " като повсеместен състезателен клуб, който сплотява фитнес, зали за тренировки, кортове за скуош, разтривки и други, и какво ви носи това?
- Решението ми за основаването на пристигна след моето завръщане за непрекъснато в България, и то в моя град Пловдив. По това време имаше единствено един работещ скуош в Хасково, строен преди доста години, и два новонаправени скуоша в София, " Студентски град ". Фитнесите по това време бяха на доста ниско равнище. Най-големият беше в София на стадион " Славия ", ситуиран на към 1000 кв.м, а най-луксозният беше в хотел " Кемпински ", ситуиран на 260 кв.м. Вторият беше и оборудван с висок клас фитнес съоръжение. В Пловдив най-високото равнище бе " Перлата ".
Реклама
Освен трагичната материална база в страната към момента цареше разбирането, че фитнесът е за бодибилдъри, културисти, или систематизирано " вдигачи на железа " с два пръста чело, мутренските години също бяха дали своя принос в това схващане.

Дадох си сметка, че сме доста обратно както в материално отношение като фитнес центрове и клубове, по този начин и като отношение и нрав. Аз бях на 35 години и моето потомство занапред едвам започваше да се замисля за физическата интензивност като причина за първокласен живот и за това, че би трябвало да даваме образец и да приучаваме децата на физическа интензивност в този забързан, цифровизиран и обездвижен свят. На нашето потомство се падаше да въведем концепцията на огромните фитнес центрове с разнородни физически интензивности и типичен фитнес, да сменим неправилната перцепция у хората и помогнем на децата си да стартират да построяват съответните привички. Речено - сторено.

Така след няколкомесечна реставрация на един остарял и рушащ се тютюнев склад се роди " Тотал Спорт фитнес " и " Скуош клуб " - първият мултиспорт център в България, ситуиран на 3200 кв.м, с два скуош корта, кафе и протеинов бар, ресторант за здравословно хранене, фитнес зала, спининг зала, зала за аеробика и каланетика, зала за йога и пилатес, масажни студиа и солариуми. Реализирането на плана " Тотал Спорт " е и първият образец за преработка на тютюневи хранилища в място с нови, обществени функционалности, разкривайки, запазвайки и преподчинявайки пространства и материали на една неповторима среда. Между другото точно тази преработка бе едно от седемте места в града, които задграничното жури посети при оценка кандидатурата на град Пловдив за Европейска културна столица през 2019 година По стратегия трябваше да останат 20 минути, а останаха повече от час.

Питате ме по какъв начин се усещам през днешния ден, реализирайки този план, който сполучливо навлезе в своята 20-а годишнина. " Смислен и задоволен " е късият ми отговор, само че не се заблуждавайте, че в годините всичко е вървяло без спънки. Стига да напомним пожара през 2016 година в Тютюневия град, в който пострадахме доста тежко и колкото да оцеляхме.
Реклама Защо решихте с изключение на спорта да приемате изложения, театрални представления, концерти?
- Чудесен въпрос! Това решение пристигна в развиване, като тип еволюция и е директно отражение на моите разбирания и ползи. Някъде след година от откриването забелязах, че при много хора някак си имаше едно необичайно разделяне на културни и интелигентни и на такива, които обръщат прекомерно внимание на външния тип и по дифолт трябваше да са " тъпи ". Тепърва започваше да се осъзнава, че в действителност основната цел на фитнеса са здраве, дългоденствие и качество на живот.

Както споделих към този момент, планът е осъществен посредством преработка на " Тютюнев склад " и самите пространства и дизайн на първия етаж дават доста положителни благоприятни условия за провеждането на разнородни културни събития - изложения, концерти, моноспектакли, дефилета и така нататък Започнахме да ги вършим, локалните медии демонстрираха огромен интерес и по този начин при нас започнаха да идват хора, които до неотдавна смятаха, че нямат място в " Тотала ". Някак си естествено в навечерието на една Нова година станахме и домакини на новогодишния бал на Държавна опера - Пловдив, взаимно с Драматичния спектакъл. Дойдоха и ни демонстрираха по какъв начин могат да се веселят актьори.

И по този начин незабелязано, подправената граница на гореспоменатото разделяне някак си се разми и през днешния ден към този момент я няма. Разбира се, не си мисля, че ние сме го създали, само че сигурно бяхме едни от основателите и катализаторите в нашия град. Говорейки за това, си припомням нещо доста благо за мен. На втория или третия " Opera Open фестивал " на Античния спектакъл пожелахме да се включим в спонсорството и организацията според нашите скромни благоприятни условия. Разбира се, беше ни предоставена опция за реклама - огромен транспарант от винил, закачен на горната ограда на Античния спектакъл. Не знаехме какво да сложим и тогава се роди страхотната концепция - една скуош ракета, чиято ръкохватка след главата се превръщаше в гриф на виола. Мисля, че този морф самичък по себе си говореше за едно дефинирано схващане и отношение към физическа и духовна просвета.
Философията на " Тотал Спорт " е обвързвана със спорта. Колко значим е той за обособения човек и за обществото в актуалния свят?
- Да, по този начин е. Физическата интензивност не е самоцелна и нейните резултати, свързани със здраве, положително въодушевление, самочувствие, продуктивност и прекрасен външен тип, са една основна част от комплекса за развиване на актуалния човек. Но в тази комплексност няма нищо ново. Преди време попаднах на термина " калокагатия ". Няма да се впускам в обяснението му в стеснен и по-широк смисъл. Струва си човек да прочете самичък. Но това, което желая да кажа, е, че някак естествено, ръка за ръка, са вървели спортните занимания и изяви и проучването на разнообразни науки и философия още от времето на Питагор. Развитието на физическите качества, нравствената добродетел и проучването на разнообразни науки е било едно цяло, приключено като система и предстоящ резултат. Във времето се оформи нашата визия за " Тотал Спорт фитнес и скуош " точно в тази посока - като място, където хората спортуват, беседват, обменят информация, без надменност и с взаимно почитание.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР