vivo за потребителските тенденции и предоставянето на интелигентни технологии, които

...
vivo за потребителските тенденции и предоставянето на интелигентни технологии, които
Коментари Харесай

Смартфон батериите: промяна в парадигмата на използване, благодарение на умни и безопасни технологии

vivo за потребителските трендове и даването на интелигентни технологии, които трансформират метода, по който зареждаме своите устройства

Светлин Желев преди 8 секунди 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 20:13 | 09.04.2023

Джамбази употребяват подправени тонколонки на JBL с цел да крадат коли

IT НовиниДаниел Маринов - 19:21 | 08.04.2023

Чисто нови SpaceX спътници падат от небето и предизвикват огромни главоболия на Илон Мъск

IT НовиниДаниел Десподов - 15:25 | 10.04.2023

ИИ ChaosGPT без ограничавания получи достъп до интернет и търси метод за заличаване на човечеството

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

През последното десетилетие смарт телефоните се трансфораха в неизменима част от всекидневието на обществото, като трансформираха метода, по който хората споделят и развиват бизнес, влизайки в ролята на портативни центрове за персонални данни. Въпреки множеството усъвършенствания по отношение на старите модели мобилни устройства обаче, новите имат своята слабост: животът на батерията. Докато „ не толкоз умните “ телефони елементарно биха издържали сред четири дни и седмица, в днешно време е немислимо един смарт телефон да издържи повече от два дни без зарядно. Това е изцяло разбираемо, имайки поради огромните и ярки екрани, мощните процесори и бързия интернет, които изискват огромно ползване на сила.

Това поражда въпроса дали тази парадигма предстои на смяна, тъй че потребителите да употребяват умерено устройствата си, без да се тормозят, че всеки миг ще им падне батерията? Или без да прибягват до това да ги зареждат през нощта, защото се отразява на дълготрайната ѝ продуктивност?

Китайският софтуерен колос vivo споделя своята визия по тези въпроси, малко след лансирането на най-новия си флагман – X90 Pro, който вкарва редица умни технологии в елементарен за потребление пакет, заздравен със документ за безвредно зареждане от водещия орган в региона – TÜV Rheinland.

Според потребителите производителите на смарт телефони би трябвало да се концентрират върху живота на батерията

Разбирането на потребностите на потребителите е основно за основаването на артикул, който дава отговор на техните упования. Според последното изследване на Делойт Digital Consumer Trends 2022 след цената на устройството, те се интересуват най-вече от живота на батерията. Следвайки тези трендове, екипът за научноизследователска и развойна активност на vivo вложи старания и знания при създаването на най-новия модел от серията X – X90 Pro, предоставяйки на ползвателите извънреден живот на батерията.

За да разбере по-добре какво стимулира потребителите да се насочат към съответен модел смарт телефони, екипът на vivo в Австрия извърши лично пазарно изследване, оповестено през януари тази година. 61% от интервюираните в изследването са признали, че страдат от номофобия, т.е. изпитват тревога, когато батерията на телефона им падне под 10%, а 87,4% ясно декларират, че биха предпочели производителите на смарт телефони да обръщат по-голямо внимание на живота на батерията и скоростта на зареждане.

Интелигентна технология, отговаряща на натовареното всекидневие на потребителите

Все повече потребителите схващат, че зареждането на телефона през нощта способства за по-бързото стареене на батерията и понижава нейната продуктивност и потенциал.

vivo X90 Pro разчита на интелигентна батерия от 4870 милиампера с двуклетъчна технология, която благоприятства за по-дългия ѝ живот, защото доста понижава напрежението спрямо едноклетъчните модули. Въпреки че батерията е с огромен потенциал, X90 Pro резервира елегантната форма, с която потребителите са привикнали, с помощта на непрекъснатото миниатюризиране на другите съставни елементи на смарт телефона.

Бързо и безвредно зареждане

С предоставеното 120W кабелно зарядно vivo X90 Pro може да доближи 50% потенциал на батерията за почти 8 минути. А потребителите, които желаят да заредят устройството си до 100%, би трябвало да изчакат по-малко от 25 минути и могат да го  използват с цялостна убеденост, с помощта на документа за бързо и безвредно зареждане на TÜV Rheinland. За в допълнение улеснение – X90 Pro може да бъде подложен на vivo 50W Vertical Wireless FlashCharge станция, която разрешава смарт телефонът да се зареди изцяло за към 50 минути.

Подобни достижения са вероятни освен поради дизайна на батерията и технологията за зареждане, само че и посредством непрекъснато рационализиране и усъвършенствания по повод охлаждането на смарт телефона. Новият флагман употребява система за изстудяване с парна камера с повърхнина от 4002 кв. мм. Тя е с една трета по-голяма от тази на предшественика му, което разрешава по-добър надзор на температурата, даже по време на бързо зареждане. Загряването на смарт телефона по време на интензивни игри, когато чипсетът работи с по-голямо натоварване, се овладява по-лесно, с помощта на позлатената подрамка, която понижава външната температура на устройството с към 2 градуса по Целзий.

За vivo сигурността при използването на смарт телефон устройства е главен приоритет. Както всеки различен флагман на марката до момента, X90 Pro също е минал през редица строги проби, с цел да получи документ в промишлеността. Сертификатът, публикуван от TÜV Rheinland, беше присъден след осъществяването на 24 авансово заложени условия за сигурност. Мониторингът на батерията, веригите за зареждане, отбраната от прекалено напрежение, отбраната на портовете, кабелът и адаптерите за зареждане са подложени на непоколебим надзор, с цел да се подсигурява, че смарт телефонът е безвреден за потребление от потребителите.

X90 Pro дава повече от висок потенциал и бързо време за зареждане, като също така е устойчив. Резултатите на vivo демонстрират, че батерията на X90 Pro може да претърпи 1460 цялостни цикъла на зареждане, като в същото време резервира 80% от общия си потенциал, гарантирайки, че устройството ще устои на тестванията на времето.

Практичност и улеснение

Като една от дребното компании, които към момента дават адаптери за зареждане в комплекта за продажба на дребно, си коства да отбележим, че адаптерът от 120W е повсеместен и разполага с разнообразни изходи за зареждане, тъй че може да се употребява за преносими компютри, таблети, телефони и слушалки, обхващайки цялата система от устройства, на които потребителите разчитат в своето всекидневие.

Не на последно място, vivo X90 Pro е устройство, което е ориентирано и към феновете фотографи. То съчетава технологията за бързо зареждане с USB 3.2, стандарт за улеснение при трансфер на данни, който разрешава бързото прекачване на огромни фотоси и видеоклипове от смарт телефона към преносим компютър или компютър.

Според vivo не всеки път става въпрос за великански скокове, а за дребни и значими нововъведения, които вършат живота по-лесен.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР