Вивек Рамасвами стана вторият участник в президентските избори в САЩ

...
Вивек Рамасвами стана вторият участник в президентските избори в САЩ
Коментари Харесай

Нов кандидат за президент на САЩ ще приема Биткойн като дарение за кампанията му

Вивек Рамасвами стана вторият участник в президентските избори в Съединени американски щати през 2024 година, който публично ще приема дарения за акцията си под формата на Биткойн.

По време на обявлението си Рамасвами насърчи физическите лица да допринесат с $1, изразявайки готовността си да приема дарения в Биткойн .

Това развиване се случи малко откакто Робърт Ф. Кенеди-младши влезе в историята като първия претендент за президент на Съединени американски щати, приел дарения за акцията си в Биткойн.

Рамасвами направи това изказване, до момента в който говореше на събитието Bitcoin 2023, извършено в Маями, Флорида. В речта си той акцентира на желанието да трансформира идните през 2024 година избори в референдум за фиатната валута.

По време на появяването си на сцената Рамасвами показа QR код, който при сканиране насочва потребителите към платежен портал, предоставящ голям брой благоприятни условия за осъществяване на дарения, в това число BTC и сатоши (най-малката единица на Биткойн).

За обработката на Биткойн дарения, Рамасвами избра да употребява платежната услуга на BitPay. Струва си да се означи, че BitPay поддържа и разнообразни други криптовалути, като Биткойн Кеш , Етериум , ApeCoin , Лайткойн , Dogecoin и Шиба Ину .

Съгласно разпоредбите на акцията, жителите на Съединени американски щати и непрекъснато пребиваващите в страната, които дават отговор на изискванията, могат да допринесат за акцията с до $6,600.

Тези вноски обаче не могат да бъдат приспаднати като благотворителни дарения за задачите на федералното подоходно облагане. Дарителите ще получат незаменяем токен (NFT), а на страницата за дарения категорично е посочено, че донорите могат да изискат своя NFT след осъществяване на дарението.

През февруари членовете на Камарата на представителите в Канзас предложиха законопроект, който лимитира крипто политическите дарения до най-много $100. Ако даренията паднат под този предел, получателят би трябвало неотложно да конвертира криптовалутата в щатски долари. Те не могат да употребяват средствата за разноски или да държат криптовалутата.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР