Виваком защитиха Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) в своя

...
Виваком защитиха Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) в своя
Коментари Харесай

 Виваком нападнаха Кирил Петков за КЗК

" Виваком " опазиха Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) в своя позиция във връзка проблема с придобиването на " Булсатком ".

„ Шокирани сме от изказването, направено от господин Кирил Петков, по отношение на проблема „ Булсатком “. На 31 януари господин Петков спекулира с бъдещото решение на Комисията за защита на конкуренцията във връзка тази договорка. Това е неприемлива интервенция от страна на политик в работата на самостоятелен административен орган, “ пишат в позицията си от UnitedGroup.

Според медийни изявления на съвещание на антимопомолната комисия на 1 февруари се чака комисията да утвърди договорката, с която United Group - притежател на " Виваком " и " Нова телевизия ", да придобие доставчика на телевизия " Булсатком ".

След появяването на информацията съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков

Според Петков одобряването на сходна договорка доста притеснително, защото демонстрира, че Комисия за защита на конкуренцията взима решения без никакъв коментар, а дейностите ѝ могат да се отразят на хиляди българи. Той напомни, че мандатът на Комисия за защита на конкуренцията е изминал и прикани ръководещите обединения да се забързат с промяната в регулаторните органи.

В позицията си в отбрана на Комисия за защита на конкуренцията от United Group показват, че според българското законодателство Комисия за защита на конкуренцията е изцяло самостоятелна от държавното управление и не се управлява от политически съображения.

„ Нейните производства са поверителни. Разглеждането на проблем „ Булсатком “ продължава и решението към момента не е признато и оповестено. Г-н Петков разяснява евентуалното бъдещо решение, учредено на клюки и догатки, популяризирани в медиите. По този метод господин Петков се пробва да повлияе на бъдещото решение на самостоятелния регулатор, “ пишат още от сдружението и допълват, че имат вяра в независимостта на българските институции и „ в тяхната дарба да се опълчват на явната интервенция на политически водачи “.

Според документи, с които Mediapool разполага, Комисията за защита на конкуренцията се готви да позволи на притежателя на " Виваком " - United Group, да придобие еднолично сдружението на предприемача Спас Русев " Вива Корпорейт България " и посредством него - най-големия сателитен оператор у нас " Булсатком ".

От КТ „ Подкрепа “ провеждат митинг пред Комисия за защита на конкуренцията против възможната договорка. Според синдиката това " ще има пагубни последици както върху орисите на хората в компанията, която е един от огромните работодатели в България, по този начин и върху потребителите и целия телекомуникационен пазар в страната ", декларират оттова.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР