„VIVACOM Техническа академия“ стартира за осма поредна година. Проектът, който

...
„VIVACOM Техническа академия“ стартира за осма поредна година. Проектът, който
Коментари Харесай

„VIVACOM Техническа академия“ ще дава практически умения на студенти

„ VIVACOM Техническа академия “ започва за осма поредна година. Проектът, който се организира взаимно от Факултета по телекомуникации на Технически университет – София и VIVACOM, донесе на телекома първа премия в категория „ Инвеститор в човешкия капитал и изискванията на труд “ на 14-те годишни награди за виновен бизнес на Българския конгрес на бизнес водачите през 2017 година.

В рамките на „ VIVACOM Техническа академия “ преподаватели от университета и експерти от телекома организират на практика насочени курсове, които не са включени в постоянния проект за образование на студентите. От тази година в програмата има и нов курс по „ Основи на програмирането “, който ще даде на студентите на практика насоки в региона на разработка на програмен продукт и мобилни приложения. Така младите освен ще надградят знанията и уменията си, само че и ще се срещнат от близко с работата в телеком промишлеността.

И тази година студентите ще преминат както през тясно профилирани софтуерни курсове, по този начин и през такива, свързани с ръководство на планове, механически британски език, създаване на артикули и услуги, правна рамка и регулация на телекомуникациите, бизнес връзки и развиване на презентационни умения.

Техническата академия е ориентирана към студенти от III и IV курс - специалности „ Телекомуникации “, „ Компютърни системи и технологии “ и „ Електроника” в Технически университет. За да станат част от нея, претендентите минаха през проби и изявленията и потвърдиха своите познания и мотивация да продължат развиването си в телекомуникационния отрасъл.

Редактор: Милена Славкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР