Вицешампионката в скока на височина от Рио де Жанейро `16

...
Вицешампионката в скока на височина от Рио де Жанейро `16
Коментари Харесай

Мирела Демирева ще скача за медал и в Токио 2020

Вицешампионката в скока на височина от Рио де Жанейро `16 Мирела Демирева се класира за втори следващ олимпийски край и ще се бори за орден и от игрите в Токио 2020. 31-годишната лекоатлетка от София имаше доста тежка подготовка, само че въпреки всичко съумя да се пребори за място измежду 14-те най-хубави в дисциплината.

Демирева се оправи с квалификационната норма от 195 см едвам при последния си трети опит и по този начин усъвършенства персоналното си достижение за годината с 4 см. Преди това Мирела имаше компликации на съвсем всяка височина, като ѝ се наложи да прави общо 12 опита в надпреварата - три на началната летва от 182 см, един на 186, три на 190 и два на 193.

" Направих го, с цел да ви нервирам - разяснява с усмивка възпитаничката на Маринус ван Льовен. - Не се панирах след първите две неточности, или най-малко се пробвах. Беше извънредно значимо да се събера, тъй като другояче нямаше да скачам на край. Исках този край и дадох всичко от себе си. Ако желая да се боря за медалите, ще ми би трябвало персонално достижение на финала. Вярвам, че от време на време човек се готви цялостен живот за един опит в точното време и в точното място. Защо пък на мен да не ми се случи тук? Медалите ще бъдат решени с опити над 2 метра. Така и би трябвало, това е олимпиада. "

В квалификацията участваха общо 31 скачачки, като с изключение на Демирева още 13 покриха нормата от 195 см. Само три състезателки се оправиха с височината от раз - Никола Макдермот (Авл), Мария Вукович (ЧГ) и Ярослава Махучих (Укр). Пресявките продължиха над два часа.

" Тежко беше, само че въпреки всичко това е олимпиада - добави Мирела. - Условията бяха идентични за всички. Аз се усещам добре. Този сезон диря ритъма си в скока. Но в последна сметка имам късмет, на писта съм и ще дам всичко от себе си. Работила съм доста. Стискайте ми палци. Изключително значимо е, че България ще има край в леката атлетика. Конкуренцията е извънредно огромна. "

Финалът в скока на височина при дамите е в събота (7 август) от 13:35 ч. българско време.

 

НА ТЕПИХА

Днес още двама български борци ще имат късмет да завоюват орден от олимпийските игри в Токио, откакто през вчерашния ден Тайбе Юсеин извоюва бронз. До битка за 3-тото място рано тази заран доближи Георги Вангелов , който започва с триумф в репешажите в кат. до 57 кг при свободняците.

28-годишният играч от Раднево победи с механически туш Оскар Едуардо Тигрерос Урбано (Кол), демонстрирайки доста нападателен жанр. Нашият реализира три сполучливи акции в първата част и на почивката водеше с 6:0 т., а по-късно единствено усилваше надмощието си до крайното 13:4 т.

" Радвам се, че денят ми стартира добре. Всеки е пристигнал тук да се бори и да дава най-хубавото от себе си. Чувствам се добре. Не се интересувам от това какви проблеми имат противниците ми. Следвам личната си тактичност и виждам напред ", показа Вангелов.

От 13:30 ч. той ще се бори за бронза против Нурислам Санайев (Каз).

Около 15:00 ч. пък Евелина Николова ще има битка за бронзовия орден в кат. до 57 кг при дамите. Съперничка на българката, която през вчерашния ден загуби на 1/2-финалите, ще бъде рускинята Валерия Коблова, стартирала в репешажите с триумф над индийката Аншу Аншу с 5:1 т.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР