Вицепрезидентът на Съединените щати Майк Пенс заявява в писмо до

...
Вицепрезидентът на Съединените щати Майк Пенс заявява в писмо до
Коментари Харесай

Майк Пенс отказа да започне процедура по отстраняване на Тръмп

Вицепрезидентът на Съединените щати Майк Пенс декларира в писмо до ръководителя на Камарата на представителите Нанси Пелоси, че съгласно него използването на  25-тата корекция в конституцията за отстраняването от власт на Доналд Тръмп не е в най-хубавия интерес на страната, нито е съгласно главния закон, предава БНР. Вицепрезидентът счита още, че потреблението на законовата опция " ще сътвори ужасяващ казус. "

В долната камара на Конгреса сега тече вота по резолюцията с апел към Пенс да се възползва от поправката. Ако той не го направи, в границите на 24 часа там би трябвало да гласоподават и за импийчмънт на президента.

Представител на Белия дом съобщи, че чака най-малко 20 представители от Републиканската партия да поддържат импийчмънта, оповестява Си Ен Ен. Източник от партията от своя страна отбелязва, че броят на недоволните от Тръмп може да е сред 10 и 25 души. 

До момента в поддръжка на импийчмънт на Доналд Тръмп се оповестиха трима републиканци в долната камара на Конгреса, измежду тях е и дъщерята на някогашния вицепрезидент Дик Чейни - Лиз. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР