Вицепрезидентът на БФС в оставка Йордан Лечков отново се конфронтира

...
Вицепрезидентът на БФС в оставка Йордан Лечков отново се конфронтира
Коментари Харесай

Лечков: Футболистите ни не се влагат в тренировките

Вицепрезидентът на БФС в оставка Йордан Лечков още веднъж се конфронтира с футболистите от националния тим след загубата с 0:2 от Финландя, като изясни, че те не поставят задоволително старания по време на тренировки.

" Голямата разлика сред нас и останалите знаете ли коя е? Трябва безусловно всеки ден нашите футболисти да се влагат в тренировките. Да имаш конкуренция за мястото ти в тима. Няма по какъв начин да не се влагаш в тренировките и в края на седмицата, когато пристигна мачът, да си квалифициран! Няма по какъв начин това да се случи. Още преди 6-7 години го споделих, само че ми се сърдят. Футболистите на противниците не са по-добри от нашите, само че просто са по-тактически узрели, изпълнителни и всеки Божи ден те се борят за мястото си в тима ", съобщи Лечков пред.

Той изложи и мнението си за по-кардиналните аргументи за несполучливото показване на националния ни тим, който има единствено една победа в последните си 18 мача. " Всички, които се занимаваме със спорт, сме отговорни. Всички би трябвало да сме обединени, да работим в една тенденция. Трябва да има всеобщ спорт в учебните заведения, би трябвало да имаме построени бази. Трябва да имаме доста неща, които на процедура нямаме. Как да желаеме тогава спортът ни да се развива?! Настоящият народен тим е цялостно отражение на всичко протичащо се генерално в спорта. Ние в БФС сме единствената самостоятелна федерация, всички останали са на хранилка на страната. Нямаме закон за спорта към този момент 30 години! Няма смисъл да приказваме повече. Националният тим по футбол е един дребен подробност в цялата картина ", изясни Лечков. По негово мнение обаче селекционерът Георги Дерменджиев не трябва да бъде сменян. " Колко треньори изхарчихме?! Който и да сложим, ще бъде безусловно същото. Говорих преди години да се лимитират чужденците в шампионата, да се наложи някакво предписание за най-малко българи в отборите… Нищо. Виждате по какъв брой българи играят във водещите клубни тимове във вътрешния ни шампионат. Е, по какъв начин да стане тогава?! Откъде да дойдат тези футболисти за националния тим?! ", добави членът на Изпълкома.

Той още веднъж застана зад тезата си, че конгресът на БФС на 11 декември ще бъде нелигитимен, поради процедурни пропуски. Именно Лечков пази позицията, че оставките на президента на футболния съюз Борислав Михайлов и членовете на Изпълкома не са подадени по надлежния ред, по тази причина не би трябвало да са влезнали в действие. " Ще бъде забавно! Само това ще кажа. Следя законово нещата и ще прибавя, че се потъпкват много правила… Дори определянето на дата за осъществяване на Конгреса е непозволено ", сподели Йордан Лечков.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР