Вицепрезидентът на БФС в оставка Емил Костадинов отрече спекулациите, че

...
Вицепрезидентът на БФС в оставка Емил Костадинов отрече спекулациите, че
Коментари Харесай

Емил Костадинов: Играем с Унгария в София

Вицепрезидентът на БФС в оставка Емил Костадинов отхвърли спекулациите, че България може да срещне Унгария в полуфиналния бараж за Евро 2020 отвън страната. " За страдание, това е най-хубавият ни късмет за класиране на огромен футболен конгрес. От много време не сме имали такава опция. Ще играем във София, а вкъщи и стените оказват помощ. Всичко към лицензирането на стадион " Васил Левски " е нечиста сделка ", съобщи Костадинов пред Дарик радио.

Героят от " Парк де Пренс " 1993 и Съединени американски щати 1994 и селекционерът Георги Дерменджиев следят подготовката на българските елитни тимове в Турция. Националният треньор не може да разчита на легионерите за контролата с Беларус на 26 февруари, тъй като датата не е публична и клубовете не са длъжни да освобождават играчите си за нея. Затова в тима ще бъдат привикани най-вече играчи от родното състезание. В проектите на Дерменджиев е попаднал нападателят на Арда Спас Делев, който за последно беше в представителния отбор при Петър Хубчев. Бързакът от село Ключ през март 2017 година вкара 2 гола за блестящата победа над Нидерландия с 3:2 в международната подготовка, само че след това имаше интервали с травми. Не е изключено Дерменджиев да повика и някой състезател от втородивизионния ЦСКА 1948 за мача с Беларус.

" Ние като експерти знаем добре в какъв стадий от подготовката се намират тимовете ни, само че желаех да забележим набелязаните футболисти на какво равнище се намират. Не е моя работа да върша разбори на играта на тимовете, само че има разлика. За нас наличието е доста ползотворно. Искам душевен да се влияе върху тях. Тепърва ще знаем какъв брой дълго ще отсъства Тодор Неделев, който се контузи и е опериран. Смятам, че формата на играчите за този стадий на подготовката е естествена ", означи Дерменджиев.

" Винаги съм желал да бъдем положително настроени. Искам да си почитаме играчите. Ние доста добре си знаем равнището. Имаме избран късмет и знам, че българският почитател желае да види тима си на европейски конгрес. Сигурен съм, че почитателите ще ни поддържат. Сигурен съм, и че играчите ще се раздадат до дъно, а към този момент " каквото сабя покаже ", както се споделя. Аз персонално няма да бъда сюрпризиран от играчите, които ще повикам, а си мисля, че и вие няма да сте. Ивелин Попов е извънредно нужен за националния тим. Той, с изключение на мощен футболист, е и водач. След мача с Беларус, ще имам нов диалог с него. Предварително не мога да предсказвам и да споделям нищо преди то да се случи. Ивелин има доста мачове за България и постоянно се е раздавал. Той милее за България. След диалога ще мога да ви кажа съответно ", съобщи Дерменджиев и изрече страдание за събитията в някогашния му тим Левски. " Съжалявам доста за тази конюнктура в Левски. Много съм надалеч от нея и не съм индивидът, който може да разяснява. Феновете заслужават да имат тим, а той да е на равнището, което му приляга ", приключи Дерменджиев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР