Вицепрезидентът на Българския футболен съюз (БФС) Йордан Лечков даде своето

...
Вицепрезидентът на Българския футболен съюз (БФС) Йордан Лечков даде своето
Коментари Харесай

Лечков за националите: Не харесвам извиненията, ако не могат - довиждане, ще дойдат други, които могат

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз (БФС) Йордан Лечков даде своето мнение след двете квалификационни срещи за Евро 2020 с Черна гора (1:1) и Косово (1:1).

Легендата разяснява и слухът, гласящ Петър Хубчев за поста старши треньор на Левски.

" Мисля, че мачовете ги гледаме всички. Ще се постарая да бъда справедлив. Откъм точки, нямаме учредения за неодобрение, само че на мен ми се искаше повече, най-малко 4. В игрово отношение много неща куцат – владеене на топката, повече положения би трябвало да се основават, а не да разчитаме на шанса. В тези два мача шансът се споделяше Николай Михайлов, който избави доста положения ", сподели Лечков в интервю за " Домът на футбола " по Диема спорт.

" В детайлности не желая да влизам, това е работа на треньорите, само че и аз имам очи в тази обстановка. Имам право на мнение. Трябва да наблегнем в нашите мнения, че на мен ми липсва битката за всяка педя земя, динамичността в играта. Момчетата имат предпочитание и го демонстрират, само че през множеството време гоним топката и съперника. Искам ние да сътворяваме множеството състояние. Затова би трябвало класа, която все още, няма какво да се срамим, ни липсва. "

" Футболът е тяхната специалност. Какво значи " сряда-събота тежка работа "? Това повече не желая да го слушам. Човек може самичък да се самоусъвършенства. Предварително ги предизвестявам – който е на 31 години, има още една 1-2 години и завършва. Въобще не ги одобрявам тези извинения, че не можели. Като не могат – сбогом, ще дойдат други, които могат. В първия мач създадохме 6-7 положения. Значи играеш футбол, можеш, умееш. Това се тренира в клубовете. Зрителят може и да подценява противниците, само че особено в Косово играчите са родени в чужбина и играят там футбол. С наслаждение се връщат в страната си за националния тим. Ние би трябвало да работим в тази тенденция чисто футболно. "

" Самите момчета подвигнаха летвата и демонстрираха, че могат. Може и да не са играли същите, само че почеркът би трябвало да бъде подобен. Останалото е работа на треньора. Ако дадем образец с Барселона, който владее топката повече, съперникът тича повече и преследва топката. Не желая ние да бъдем тези, които тичат по топката. За всяка педя земя би трябвало да има борба, футболът е доста мъжка игра. Когато получим топката, доста бързо я губим, а би трябвало да създадем всичко допустимо да я запазим. Това е хладнокръвие, самочувствие, класа. Това са класните футболисти – играят в клубовете си, вкарват голове, вземат решение мачове ", продължи именитият футболист.

" По-голямата част от момчетата играят в България, не всеки мач върви с огромно напрежение. Ако играеш постоянно, се натрупва и класа, пък въпреки и по-бавно. Ние, за огромно страдание, нямаме нито един футболист в огромните шампионати. Косово имаше повече положения от нас, и то чисти. Ние нямахме чак толкоз. Извадихме шанс, че направихме еднакъв в Прищина. На мен ми се желае доста повече от Петър Хубчев, само че би трябвало да бъдем справедливи. Пет следващи равенства? Да, има изгледи за терзания. По-добре в този момент да го кажем. Сега сигнализираме, че би трябвало да се трансформират някои неща. Виждате, че в нашата група Англия мачка, а останалите тимове ще се борят за второто място. Засега ние сме втори, макар недобрите игри. На мен персонално ми се желаеха най-малко 4 точки от двете срещи. "

" Темата със промяната на треньора не е сериозна. Ние, дето се споделя, сме облекли екипите за мач, вие ми звъните да ме питате за промяна. Защо трябваше да си ги предизвикваме всички в деня на мача? На кого беше належащо? Това какъв нрав е, каква българска линия е. Главата ми не може да го побере. Не виждам какво друго да кажа. Който си го е измислил, който го е пуснал, нека да е удовлетворен. Сега внезапно започнахме да приказваме за нелепости. Целта? Изместване на фокуса от мача, от политиката, знам ли… Футболът е едно обществено зло и положително, както желаете го разбирайте. Ако има нещо към бъдещето на Хубчев, първо аз ще ви кажа. Никога не сме коментирали треньора. Винаги сме давали независимост и късмет на всеки треньор и футболист. Когато някой е изразил предпочитание да си напаснем вижданията с нас, сме осигурявали цялостна независимост. Треньорите преди Хубчев всичките до един си потеглиха по лично предпочитание. "

" Футболистите са повода за разликата в представянето. Те са определящият фактор. Колкото и да е добър един треньор, колкото и да желае да промени манталитета, не може това да стане с магическа пръчица. Ако те желаят, играят. Ако не желаят или са сковани от боязън, не се получава. Понякога нямат ден, нямат самочувствие. Мисля, че ги изброих нещата. Все още България има тежест. Какво? Трябва да кажем, че сме новобранци ли?. С цялостно събуване на гащите… Пълно благополучие в България няма. Не бих споделил, че има народен комплекс в спорта. Артистите, музикантите и спортът са най-хубавото лице за една страна. Понякога има резултати, от време на време има спадове. Футболът в последните години няма положителни резултати, както е видно, че липсва класиране на огромен конгрес. "

" Съдържателен футбол би трябвало да се играе. Ритането на топката напред отново е настъпателен футбол. Аз желая пасове, разиграване… Трябва да играем, с цел да сътворяваме положения. Срещу Черна гора имаше такива, само че против Косове ги нямаше чисто футболните положения. В последните 4-5 мача станахме по-сковани, изключително на открито си проличава при момчетата. Вътрешното шампионата? Ако няма мощен Левски и мощен ЦСКА, България мъчно ще се оправи. С цялото почитание към Лудогорец. Левски и ЦСКА би трябвало да наваксат изоставането си по отношение на Лудогорец. По този метод ще вдигнат равнището и на другите отбори. Трябва да има млади български футболисти, които да играят в България. Сега не виждам мощни Левски и ЦСКА ", приключи Йордан Лечков.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР