Вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Невяна Владинова

...
Вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Невяна Владинова
Коментари Харесай

Невяна Владинова: Няма гимнастичка, която да не черпи вдъхновение от любовта на българската публика

Вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Невяна Владинова приказва броени часове преди старта на надпреварата за Световната купа в България, като си пожела доста мощно показване от страна на родните гимнастички в зала " Арена София ".

Владинова изрази убеденост, че представителките ни в самостоятелната конкуренция Стилияна Николова и Ева Брезалиева ще покажат най-хубавото от себе си пред родна аудитория и разкри малко повече за отстъствието на Боряна Калейн.

" Мисля, че девойките са добре. Стилияна Николова много стремително стартира тази година, виждам, че към момента поддържа това равнище и имам вяра, че ще покаже най-хубавото от себе си за момента на Световната купа пред родна аудитория. Ева Брезалиева я виждам извънредно въодушевена. Да, тъпо е за Боряна Калейн, само че в това време е доста добре за Ева, че има този опит, ще има опцията да играе и тя пред нашите фенове. Тя работи доста добре и се надявам, че и тя ще покаже доста мощната си стратегия, която има ", показа някогашната ни гимнастичка.

" Боряна в действителност има потребност малко да възвърне себе си и тялото си, най-вече душевен. Вярвам, че ще се върне мощна, ще направи това, което зависи от нея, с цел да може да продължи по какъвто и било метод от тук нататък. Надявам се, че тя се усеща добре, ненапълно разбирам през какво минава, съвсем всеки един огромен състезател е минавал през това нещо, някой по-силно, някой по-слабо. Разбирам я, до нея сме, всички я поддържаме и имам вяра, че тя ще бъде още веднъж тази Боряна, която всички знаем ", добави тя.

Участничката ни на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016-а година насочи и няколко скъпи съвета към българските гимнастички преди старта на конкуренцията.

" Най-важното е състезателките да бъдат спокойни, да се концентрират върху това, което те имат да създадат, да не се прехласват по публиката. В България обаче постоянно се е усещала любовта на тази аудитория, тези положителни страсти и аз имам вяра, че няма българска гимнастичка, която да не обича това и да не черпи ентусиазъм от това нещо. Просто ги поучавам да бъдат себе си, да не желаят да демонстрират освен това от това, което са изработили, а това, което са изработили въобще не е малко ", показа вицепрезидентът на БФХГ.

Накрая Владинова приказва и за другия иден мощен интернационален шампионат " София къп ", който ще се организира у нас от 7 до 9 април и ще събере някои от най-хубавите състезателки за девойки самостоятелно, дами самостоятелно и девойки ансамбли.

" Много се веселя, че толкоз огромно присъединяване има в него, съвсем всичко минава през мен кат организация. Един доста мощен шампионат, освен при ансамблите девойки, само че и самостоятелно девойки, които също няма доста надпревари през годината преди Световното състезание в Румъния. Така че ще забележим оспорвано съревнование, много дълго и изморително за съдиите, само че няма по какъв начин. Това е поради огромният интерес, което в действителност е доста добре ", приключи Невяна Владинова.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР