Вицепрезидентът Илияна Йотова пристигна тази сутрин в Първомай, където е

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова пристигна тази сутрин в Първомай, където е
Коментари Харесай

Илияна Йотова с коментар за промените в Закона за хазарта

Вицепрезидентът Илияна Йотова дойде тази заран в Първомай, където е посетител на празника на града. Тя поздрави всички за Международния ден на труда и на работническата взаимност, като съобщи, че Първомай е едно ужасно място и посочи, че това е една от най-бързо разрастващите се общини. Тя пожела на кмета и неговия екип да бъдат все по този начин амбициозни за ползите на хората от Община Първомай.

Вицепрезидентът разяснява и настоящите политически тематики. По въпроси за предизборната акция, тя съобщи, че се надява и пожелава да бъде разсъдъка и да стартират огромните диалози за бъдещето на България, съобщи.

“Аз поисквам през днешния ден една рационална предизборна акция, в която да се приказва за най-важното, отвън злободневието. Да стартира огромният диалог за бъдещето на България.Това доста липсва на нас българските жители. Това вглеждане в партиите, в свадите, в компроматите, в политическия нарцисизъм, всеки да пребори другия, само че не с цената на новите хрумвания, не с цената на това какво би трябвало да вършим в България всички ние, съгласно мен е път за на никое място. Затова доста се надявам, че тази акция ще има различен дух и други послания, без значение от нейното начало ”, съобщи Йотова.

По тематиката за новия закон обвързван с хазарта и рекламата в медиите, тя разяснява, че бързо признатите закони постоянно демонстрират по-късно, че не работят.

“Аз не зная какви са тъкмо претекстовете, не зная дали е направена задоволително оценка за резултатите за следствията от този закон, по този начин както би трябвало с всеки един закон в българското законодателство ”, добави тя.

На въпрос дали тази смяна се прави предизборно, Йотова разяснява, че закони, които се вършат в последната минута -в 12 без 5 и то на изключителни съвещания, това подозрение постоянно стои. Вицепрезидентът разяснява проблема с държавната детска болница и признатото решение на Министерския съвет да утвърди построяването на частното лечебно заведение " Мама и аз " преди завършването на бъдещата Национална детска болница.

“За мен това беше изненада, цялата философия на смяната в конституцията на текстовете, това най-малко бяха претекстовете на тези, които бързаха по време на един различен огромен празник на Коледа да одобряват тези промени. Беше за това, че служебните кабинети да извършват най-важната си функционалност да приготвят транспарантно и почтено осъществяване на изборите. Това са огромни решения. Сериозни решения. Единственото нещо, което мога да разясня е частната болница да не отстрани и да не заплашва градежа на държавната детска болница, която потомство българи чакаме ”, сподели Илияна Йотова.

Вицепрезидентът добави, че след построяването й, държавната болница би трябвало да дава задоволително благоприятни условия и претекстове на положителните педиатри. “Всичко останало е на съвестта на служебния кабинет, който подписа това решение, прочее няма по какъв начин да не видим и да не разясняваме, че доста държавни управления някак си се пазиха от това да подпишат сходен контракт. Дано претекстовете на господин Главчев са задоволително безапелационни ”, сподели Йотова. Очаквам парламентарната естрада да не бъде употребена от партиите, които и в този момент съставляваха националното заседание, тъй като тогава за каква равнопоставеност на политическите субекти можем да приказваме, откакто едните ще могат да употребяват парламентарната естрада за предизборна цел, а останалите, които не са в Народното събрание, несъмнено, няма да имат тази опция. Така че, когато приказваме за народна власт, за демократични правила те би трябвало да се съблюдават, а да не стоят единствено на хартия и като избирателен девиз ”, приключи вицепрезидентът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР