Вицепрезидентът Илияна Йотова очаква Европейският съюз да има водеща роля

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова очаква Европейският съюз да има водеща роля
Коментари Харесай

Йотова призова за запазване на университета в Тараклия

Вицепрезидентът Илияна Йотова чака Европейският съюз да има водеща роля при решаването на интернационалните спорове. Йотова откри онлайн конференция „ Българските гласове за Европа “ за българите в Тараклия, проведена от Българска телеграфна агенция. Акцент в срещата са гласовете на българската общественост в Молдова: 

Днес 21-ви век, 2022 година Европа още веднъж е във война. И сякаш нещо не ни доближава на нас европейците, на нас държавите-членки на Европейски Съюз. Сякаш някак боязливо гледаме в профил това, което се случва единствено на няколкостотин километра от нас в Украйна. Иска ми се Европейски Съюз да бъде по-голям водач, да предотвратява войни, да бъде водещ в договаряния. Защото пътят на въоръжаването не е път за на никое място. Липсва ни някак си задоволително храброст и водачество. А има потребност от хора, които не се опасяват да оферират и непопулярни на пръв взор решения, само че да знаят, че са верни и да отстояват своите цели. "

 Вицепрезидентът прикани да се положат всички старания за опазване на университета в Тараклия:

" Чудесна е концепцията той да бъде филиал на русенския университет. Нека да създадем по този начин, че да упражним своето лоби на всички места, където можем и пред молдовските управляващи и тук в България да забързаме този развой. Защото младежите в Молдова имат потребност от този университет. Имат потребност от това висше образователно заведение, в което да учат това, което са избрали и да създадат, освен своя кариера, само че и своя специалност. Аз се надявам, че в идващите месеци и благодарение на клуба на Българска телеграфна агенция, ние ще продължим да работим в тази посока. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР