Вицепремиерът Валери Симеонов заяви в интервю за Фокус, че следващата

...
Вицепремиерът Валери Симеонов заяви в интервю за Фокус, че следващата
Коментари Харесай

Валери Симеонов иска да спре телевизионните реклами с победителите от хазартни игри

Вицепремиерът Валери Симеонов съобщи в изявление за " Фокус ", че идната седмица ще внесе в Народното събрание законодателни промени за премахването на рекламирането на резултатите от хазартните игри. Той е подготвен с предложенията, за които заяви предишния месец. Симеонов добави, че законовите промени са в два закона – в Закона за хазарта и в Закона за радио и телевизия.

Така рекламите с спечелили от
хазартни игри няма да бъдат предавани по малките екрани, радиата и електронните медии.

" И в двата закона отстраняваме тези угодно признати в по-предни Народни събрания законови текстове и клаузи, според които се позволява рекламата на наградените, на самото награждаване, на облагите и така нататък Ще оставим само наименованието на играта и тегленето на тиражите – дотолкоз, че не става въпрос за някакви нагласени резултати ", изясни той.

Вицепремиерът посочи, че чака да бъде подсилен от съдружния сътрудник ГЕРБ.

През март Валери Симеонов сподели, че сегашните клипове на хазартните игри са безобразни и могат да имат пагубно влияние, тъй като основават усещане, че човек може да забогатее без труд. Тогава той в свое изявление даде да се разбере, че изпитва неспокойствие от всички реклами, " в които се търкат билетчета ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР