Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка, предаде Агенция Фокус“. Очаква се

...
Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка, предаде Агенция Фокус“. Очаква се
Коментари Харесай

Извънредно! Симеонов подаде оставка като вицепремиер

Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка, съобщи Агенция „ Фокус “. Очаква се изказване в Министерския съвет. Вече 26 дни не престават митингите на майки на деца с увреждания, които упорстват за оставката на Симеонов от поста вицепремиер, поради това, че ги назова кресливи дами с сякаш заболели деца - имитация, поради която се извини първо министър председателят Борисов, а дни по-късно, след тежък съдружен съвет, и самият Симеонов го направи с забележима принуда. И довечера в София има подобен митинг, блокиран е Орлов мост. Жените от митинга научиха там новината, че Валери Симеонов е подал оставката си. " Не знаем още дали да викаме " Победа ", чакаме да забележим дали оставката ще бъде призната, съобщи по Канал 1 участничка в митинга.

По-рано депутатът от НФСБ Петър Петров провокира следващ голям скандал с непремерени изявления за децата с увреждания. Петров съобщи пред Дарик, че децата с увреждания би трябвало да бъдат дадени в домове, където родителите им да ги посещават един път седмично. Коментарът си националният фаворит направи след фейсбук пост, в който твърди, че лозунгът на протестиращите майки би трябвало да бъде „ Системата ни убива всеки месец с по 1200 лв. “. По-късно той изясни, че имал поради профилирани центрове.

„ Тези деца, моето надълбоко разбиране, е, че би трябвало да бъдат дадени в домове, където с тях да се занимават експерти. Аз самият съм виждал това знамение - по какъв начин тези деца, ненормални и въобще във всяко едно отношение, по какъв начин те изнасят концерти, по какъв начин рисуват, само че моето надълбоко разбиране е, че тези деца би трябвало да бъдат дадени в домове, където експерти да се занимават с тях и да ги развиват “, изясни в изявление за Дарик радио Петър Петров.

По-късно пред Канал 3 депутатът Петър Петров се отхвърли от думите си. Цветан Цветанов се извини от името на ГЕРБ за думите на Петров, а от Българска социалистическа партия настояха той да напусне Народното събрание.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР