Вицепремиерът Валери Симеонов (Обединени патриоти) ще обжалва отказа на Софийската

...
Вицепремиерът Валери Симеонов (Обединени патриоти) ще обжалва отказа на Софийската
Коментари Харесай

Валери Симеонов ще обжалва отказа на прокуратурата да разследва Елена Йончева

Вицепремиерът Валери Симеонов ( " Обединени патриоти " ) ще апелира отхвърли на Софийската градска прокуратура (СГП) да проверява депутата от Българска социалистическа партия Елена Йончева за издаване на държавна загадка. Това заяви Симеонов във " Facebook ".

Сигналът на вицепремиера беше за изявление на Йончева пред Би Ти Ви от юни, в което тя сподели фотоси на оградата по границата, които съгласно Симеонов поставяли под риск националната сигурност и давали тенденция на имигрантския поток. Освен това той цитира друго нейно изявление пред " Нова телевизия ", в което тя изяснява, че огромна част от оградата била едноредова, а трябвало да е двуредова.

" Ще упорствам за законова инспекция, разчитайки на обективно, независимо и отговорно следствие от по-горната инстанция ", написа Симеонов в профила си във " Facebook ". Той се базира на постановлението на СГП и показва, че то удостоверява изнесената в сигнала информация, че в регионалните управи, граничещи с Турция, е осъществено незабавно разпечатване на работна документи, обвързвана с оградата. " Същата е закарана в кашони със служебните коли на регионалните управи в Президентството, където е предадена неизвестно на кого (вероятно на чистачките или личния състав на столовата) ", споделя Симеонов.

Според него прокуратурата е пропуснала да ревизира изказванията му, че изнасянето на документите е станало без документи, списък и приемно-предавателни протоколи. Посочва и разминаване в думите на регионални шефове и техните водачи за това оставяли ли са документи в президентството. " Явно ползата на Прокуратурата стига до такава степен да откри, че документите са занесени в Президентството и оттова нататък – каквото станало – станало, " пито – платено ". След тази констатация, можем да останем удовлетворени, че, популярност Богу, документите не е закарана на пазара в Димитровград или на Капалъ Чарши в Истанбул ", споделя вицепремиерът.

Симеонов показва и изказване на СГП, че не е изяснено от кое място Елена Йончева разполага с информация за граничните пирамиди, сред които е построена едноредова ограда и че тя е научила съответните номера на пирамидите от срещи с гласоподаватели.

" Прокуратурата комфортно не си задава въпроса какви са тези гласоподаватели, от кое място имат информация, която може да получат единствено посредством процедура на координиране с органите на Министерство на вътрешните работи. Не си задава и въпроса, за какво пред медиите Елена Йончева твърди, че е научила номерата на пирамидите от отчета на Пламен Узунов, а в този момент трансформира версията си и твърди, че е получила информацията от гласоподаватели ", споделя още вицепремиерът. Той акцентира, че изнасянето на информация за това къде оградата е едноредова би улеснило трафикантите на мигранти.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР