Вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и

...
Вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и
Коментари Харесай

Министър Сандов се скара с депутатите от ГЕРБ-СДС по време на парламентарния контрол

Вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите и депутатите от ГЕРБ-СДС влязоха в спор по време на днешния парламентарен надзор. Повод за напрежението беше изявление на вицепремиера за държанието на опозицията в пленарната зала. То беше предшествано от реакцията на ГЕРБ-СДС против изказвания в декларация на ПГ на " Продължаваме Промяната " във връзка със 100-те дни на държавното управление, предава Българска телеграфна агенция. 

„ Не ме репликирайте от място, престанете да се държите като хулигани в тази зала! Ако претендирате, че сте управлявали тази страна толкоз време по добър метод, то с държанието си сега в действителност вие изрично затвърждавате противоположната теза. Имам достъп до тази естрада и мога да я направя тази оценка, тъй като пред мен се случват тези процеси “, заяви Сандов.

Сандов се опълчи на изявление на депутата от ГЕРБ-СДС Александър Иванов по отношение на шествието в поддръжка на Украйна в четвъртък вечерта.

Депутатът разяснява, че „ митинги е хубаво да има “, само че са значими действителните решения. Сандов прикани да не се спекулира с тематиката и настоя, че държавното управление прави доста за бежанците от Украйна и поддържа страната.

Сандов разяснява и неуспехите на ГЕРБ за интерконектора с Гърция.

Той настоя също, че Планът за възобновяване и резистентност се „ усъвършенства и ще бъде подписан единствено в границите на идващите седмици “.

След изявлението на Сандов проф. Костадин Ангелов (ГЕРБ-СДС) прикани ръководителя на Народното събрание Никола Минчев да не разрешава вицепремиер „ да държи звук на опозицията “.

„ Видяхме, че министърът на вътрешните работи се пробва да вкара зад решетките българската съпротива “, съобщи той.

Последва реакция на ръководителя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

„ Този господин не знам в тази ситуация от позицията на какъв приказва за ПГ на ГЕРБ, която има над 600 000 гласоподаватели на последните избори “, сподели тя. Обръщайки се към Сандов, добави: „ Не ми давайте оценка, господине! "

Явор Божанков от Българска социалистическа партия разяснява енергийните планове по времето на ГЕРБ.

„ Работниците, които спят в Горна Оряховица, описват по какъв начин е строена тръбата и са подписали контракти, че няма да споделят информация, само че рано или късно тия хора ще станат предпазени очевидци, те ще опишат какво е станало с тази тръба “, съобщи той във връзка строителството на интерконектора с Гърция.

„ Колегата Божанков, като е толкоз настоящ и добър правист и като има сигнали - има органи, в които той би трябвало да ги внесе, а не да мълчи и да мишкосва като Мики Маус “, отвърна му Анна Александрова от ГЕРБ-СДС.

Иска Михайлова от „ Възраждане “ прикани Минчев да се върне към ролята си на ръководител на Народното събрание.

„ Позволявате престрелки, позволявате неприемливо държание на министър към народни представители, позволявате прекалено много с някаква незаинтересованост и досада, което аз повече не мога да виждам. И ви приканвам да си влезете в ролята, а не просто да присъствате в залата! “, съобщи тя.

По-рано парламентарният надзор беше пресечен с изключение на от декларация от Политическа партия и от такива на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

Темата на всички заявления бяха първите 100 дни на държавното управление. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР