Гадни магистратски трикове пречат на правосъдието да реши дали политикът

...
Гадни магистратски трикове пречат на правосъдието да реши дали политикът
Коментари Харесай

ГАВРА: Колко години още ще скатават Лютви Местан за убитото бебе?

Гадни магистратски трикове пречат на правораздаването да реши дали политикът Лютви Местан би трябвало да лежи в пандиза за злополука, лишила живота на 6 месечно бебе. Автомелето става на 14 април 2019 година, а към този момент съвсем 5 години, решение на съда няма. 

Според всички експертизи колата, в която се вози Местан нарушава разпоредбите и се забива в другия аавтомобил, в който има две деца - едното издъхва, другото е ранено. Още първоначално упрекнат с изключение на политикът е и водачът на другата кола. 

Делото е може би едно от най-буксуващите в историята на родното правораздаване. Процесът против Местан е отличник по отлагани съвещания и преустановяване, за връщане към прокуратурата. 

Съдебни специалисти са безапелационни, че " грешките " са направени напълно умишлено, с цел да се пречи на процеса и той да приключи позитивно за политическата фигура. 

Ето по какъв начин звучи хронологията на случая: 



" Шестмесечно бебе почина при тежък пътен случай към 13.30 часа на 14 април 2019 година в региона на село Загорско по основния път към Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа ”, оповестяват от ОД на МВР- Кърджали.

При включване в основния път „ Фолксваген ” се е сблъскал с различен лек автомобил, в който пътувало семейство с две деца. Бебе на 6 месеца е умряло, ранени са 9-годишно дете и 28-годишна жена, които сега са в Спешното поделение на кърджалийската болница.

Единият от авариралите коли е на водачът на партия ДОСТ Лютви Местан, заяви представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова тогава. Политикът не е потърпевш. Пробата му за алкохол е негативна.

Мястото на произшествието е отцепено от полиция, придвижването се преносочва в едната лента. Извършва се оглед. "



След злополуката Лютви Местан се държи безочливо, а хора приствали на мястото на случая са безапелационни, че още тогава той е показал държание, с което да покаже, че тази злополука няма по какъв начин да почерни живота му с ефикасна присъда. 

Всички адвокати в Съдебната палата наблюдават това дело с необикновен взор и няма простак, който да не е уверен, че Темида ще се произнесе с условна присъда за гибелта на бебето.  
Окръжната прокуратура внесе митинг против определение на кърджалийския съд, с което беше прекъснато правосъдното произвеждане по обвинителния акт за злополуката край момчилградското село Загорско, оповестиха от държавното обвиняване.

При следващото пускане на процеса окръжните магистрати върнаха обвинителния акт за основни процесуални нарушавания, довели до нарушение правата на подсъдимите. Протестът на прокуратурата ще бъде прегледан от Апелативен съд - Пловдив.

Делото за злополуката започва за четвърти път, като обвинителният акт на прокуратурата беше връщан 3 пъти.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР