Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и

...
Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и
Коментари Харесай

Борислав Сандов обсъди климатичните проблеми с посланиците на Швеция, Финландия и Дания

Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов се срещна през вчерашния ден с посланика на Швеция нейно превъзходителство Катарина Рангнит, посланика на Финландия нейно превъзходителство Кристина Кувая и посланика на Дания негово превъзходителство Йес Брогорд Нилсен. Това оповестиха от пресцентъра на държавното управление.

Тримата посланици означиха, че въпросите, свързани с изменението на климата, са от предпочитана значителност за скандинавските страни и дадоха висока оценка за решението България да има вицепремиер по климатичните политики.

Министър Сандов акцентира обичайно положителните връзки сред страните в границите на Европейски Съюз, НАТО и други интернационалните организации. Той изрече признателност на държавните управления на Дания, Финландия и Швеция за поддръжката им за присъединението на България към Организацията за икономическо съдействие и развиване.

Основна тематика на полемиката беше препоръчаният от Европейската комисия пакет „ Готови за 55 “, който има за цел да понижи излъчванията на парникови газове с 55% до 2030 година Министър Сандов акцентира, че постигането на тази амбициозна цел ще е плод на доста старания и целенасочени политики, които би трябвало да бъдат задоволително гъвкави и основани на почтено систематизиране на тежестта и изгодите сред страните членки. От изключително значение за страната ни е да бъдат взети поради националните особености на всяка страна членка.

Министър Сандов показа в резюме ограниченията, планувани в плана на Националния проект за възобновяване и резистентност, които ще поддържат постигането на задачата на пакета „ Готови за 55 “. Той осведоми също за идна промяна в региона на ръководство на отпадъците в поддръжка на политиката за нулеви боклуци.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР