Вицепремиерът по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията

...
Вицепремиерът по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията
Коментари Харесай

България е кандидат за ръководството на Международния съюз по далекосъобщения - Икономика

Вицепремиерът по икономическите политики и министър на превоза и известията Христо Алексиев показа кандидатурата на България за управителната конструкция на най-голямата и най-старата организация към Организация на обединените нации - Международния съюз по далекосъобщения. Вицепремиерът откри през днешния ден политическата полемика на Конференцията на пълномощните представители, която се организира в Букурещ, Румъния.

България е член на една от най-дългогодишните организации в актуалната история към този момент 142 години, съобщи Христо Алексиев пред представителите на 193 страни, които вземат участие във форума. Той акцентира, че в този интервал страната ни е посочила своята съпричастност към задачите за телекомуникационно и софтуерно развиване. Вицепремиерът напомни, че България е била доста дейна през годините като член на Съвета и в активността на профилираните бюра на съюза.

Кандидатурата на България за Съвета бе съществена тематика на провелата се през днешния ден среща сред вицепремиера Христо Алексиев и генералния секретар на организацията Хоулин Зао. По време на диалозите бе подчертана дългогодишната роля на България в активността на съюза.

В рамките на двустранните срещи, вицепремиерът Алексиев и министърът на цифровото развиване и превоза на Азербайджан Рашад Набиев потвърдиха желанието си за обновяване на директната въздушна линия София - Баку.

В изявлението си по време на общественото събитие за показване на кандидатурата на България в МСД, Христо Алексиев акцентира, че в цифровата галактика, в която живеем, ние слагаме индивида в центъра, обръщаме внимание на обособения човек и свързаността сред обособените райони. България е измежду десетте страни в света с най-бърз интернет. Това е достижение, с което ние се гордеем, заключи заместник-министър ръководителят.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР