Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова и главният

...
Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова и главният
Коментари Харесай

Облекчен внос на работници от трети страни и нарушенията се докладват на вицепремиера

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова и основният изпълнителен шеф и член на Управителния съвет на КРИБ Евгений Иванов разговаряха в Министерския съвет за вноса на служащи от трети страни, оповестиха от КРИБ.

Като резултат от срещата е реализирана договореност сигналите от работодателите да изпращат нарушавания в тази област до вицепремиера Николова , която е и ръководител на Националния съвет за тристранно съдействие. Тя се ангажира персонално да следи възможни нарушавания при облекчаването на процедурите за импорт на служащи от чужбина .
 Съществен скок на наетите у нас сезонни служащи от трети страни
Съществен скок на наетите у нас сезонни служащи от трети страни

До началото на август записаните са над 10 500

" Обнадеждени сме от придвижването на въпроса за трудовата имиграция, изключително откакто ресорът беше стихотворец от вицепремиера госпожа Николова ", разяснява Евгений Иванов.

" Доволни сме от декларираната подготвеност за предприемане от кабинета на ограничения, които да облекчат режима за влизане на служащи от трети страни ", сподели Иванов. По думите му към този момент са импортирани у нас близо 200 строителни служащи от Индия , сподели господин Иванов.

Основна тематика на срещата бяха предложенията на КРИБ за усъвършенстване на законодателството и процедурите за разрешаване на престояване и работа в Република България на чужденци от трети страни.

В Министерския съвет бяха подадени настояванията на КРИБ настрана и като продължение на извършената работна среща от 26 ноември 2019 година в Министерски съвет. Тогава бяха показани писмени оферти от името на Асоциацията на организациите на българските работодатели /АОБР/ за промени в нормативната уредба за трудовата имиграция , като настояванията на КРИБ касаят съответни проблеми при реализиране на импорт на работна мощ в обособените категории.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР