Вицепремиерът на Русия Александър Новак каза в понеделник, че е

...
Вицепремиерът на Русия Александър Новак каза в понеделник, че е
Коментари Харесай

Русия: ЕС да се подготви за $300 за барел, ако се откаже от руски петрол


Вицепремиерът на Русия Александър Новак сподели в понеделник, че е невероятно за Европейския съюз да избегне пазаруването на съветски нефт и газ сега заради заканите цените на петрола да доближат 300 $ за барел , оповестява ТАСС.

Новак съобщи, че европейските съображения за цялостно спиране на енергийните запаси на Москва са просто политически жестове, правени за привличане на внимание . " Засега е невероятно. Ще забележим по какъв начин ще е в бъдеще ", повтори Новак.

" Пълен отвод? В случай на отвод цената на петрола ще бъде 300 $ за барел, споделям ви, някои даже споделят 500 $ за барел ", сподели той.

Междувременно Новак означи, че Русия ще диверсифицира доставките на нефт от Запад на Изток , създавайки нови логистични вериги. Това е нещо, с което съветските петролни компании към този момент се оправят, означи той. " Ако петролът се продава с отстъпка , евентуално ще бъде продаден през днешния ден. Може би ще спечелим по-малко. Ще създадем всичко допустимо да не понижаваме износа ".

Европа не може изцяло да откаже съветските въглеводороди в този момент, тъй като няма нищо, което да размени съветския нефт , счита Новак. " Руският нефт не може да бъде сменен в този момент. Ако няма различен метод, ще диверсифицираме доставките към азиатските пазари, там темповете на напредък на пазара са по-високи от междинните международни темпове ".
 Европейски Съюз умува по какъв начин да скъса с съветския енергиен импорт, без да нарани стопанската система си
Европейски Съюз умува по какъв начин да скъса с съветския енергиен импорт, без да нарани стопанската система си

Това е най-силният лост против Путин, уверена е Фон дер Лайен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР