Избори 2 в 1 се провеждат днес в Република Северна

...
Избори 2 в 1 се провеждат днес в Република Северна
Коментари Харесай

Как протича изборният ден в Северна Македония?

Избори 2 в 1 се организират през днешния ден в Република Северна Македония. 1 млн. и 800 хиляди души имат право да гласоподават на днешните предварителни парламентарни избори, както и на втория тур от президентския избор.



След 7 години в съпротива Вътрешна македонска революционна организация - ДПМНЕ се готви за двоен успех. На първия тур претендентът на десните Гордана Силяновска - Давкова завоюва двойно повече от сегашния държавен глава Стево Пендаровски и разликата от 180 хиляди гласа мъчно ще бъде заличена.

Не е ясно, обаче, дали ще се сбъдне задачата на водача на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски за болшинство в Народното събрание в Скопие. За задачата ще са неабходими 61 депутати. Ако има коалиция, се чакат договаряния с албанската партия " Заслужава си " на Арбен Таравари и с партията на Максим Димитриевски " Знам ".

ВМРО-ДПМНЕ е срещу измененията в македонската конституция, които плануват вписването на българите като съставта част от народа на страната. Албанските партии поддържат измененията, които са и изискване за европейската интеграция на югозападната ни съседка.



За да бъде определен президент в Република Северна Македония, е нужна изборна интензивност от най-малко 40%. Данните към обяд демонстрират, че интензивността през днешния ден е по-висока от интензивността на първия тур на изборите за президент.

Изборният ден продължава до 19 часа вечерта.

Още детайлности вижте в директното включване на специфичните ни пратеници в Скопие Тоня Димитрова и Владимир Богдански




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР