Вицепремиерът Красимир Каракачанов и евродепутатът Ангел Джамбазки излязоха с остри

...
Вицепремиерът Красимир Каракачанов и евродепутатът Ангел Джамбазки излязоха с остри
Коментари Харесай

Каракачанов и Джамбазки изригнаха срещу Макрон

Вицепремиерът Красимир Каракачанов и евродепутатът Ангел Джамбазки излязоха с остри позиции против френския президент Еманюел Макрон, който разгласи в изявление за френско издание, че предпочитал легалните мигранти от Гвинея и Кот д`Ивоар пред незаконните украински или български банди .

Пред крайнодясното сп. Valeurs Actuelles Макрон сподели, че " избира да има законна, записана, учредена на квоти имиграция за избран брой години, в сравнение с потайната, нерегистрираната работа. Предпочитам хора, идващи от Гвинея или от Кот Д`Ивоар, които са тук и правят работа, в сравнение с българи или украинци с техните незаконни канали . "

Двамата водачи на ръководещата партия Вътрешна македонска революционна организация желаят бърза реакция на Министерството на външните работи поради " скандалното изявление на френския президент ".

Ето какво написа Каракачанов в профила си във " Facebook ": " Изказването на френския президент Макрон, че избира мигранти от Африка вместо " български и украински банди " е следващата демонстрация на политическа надменност и надменност , демонстрирани от един от актуалните водачи на тогавашната Антанта.

В навечерието на 100 години от подписването на Ньойския контракт в Париж сходно държание демонстрира, че историческите неточности не са научени от така наречен политически хайлайф на Европа . Това, че Макрон избира мигранти от Кот д`Ивоар си е негово право и мен не ме интересува. Не мога обаче да подмина с лека ръка квалификацията на българите като " банди ". Това е неприемливо и обидно .

Нека не забравяме, че тъкмо преди 100 години, точно във френската столица, под натиска от Съглашението е подписан един от най-мракобесните контракти, които пренареждат принудително картата на Балканите и оставят тежка кървава диря в последващата история на балканските нации.

Подобно държание през 21-ви век, без значение от инвестиции в него смисъл, е дипломатически неприемливо . Европейски Съюз в своята същина е общественост, която би трябвало да работи за еднообразно съблюдаване на човешките, икономическите и политически права на жителите на страните членки. Свободното напредване на хора, артикули и услуги, залегнало в неговата философия, е един от водещите правила.

Демонстрацията на неуважение, декларирането на държание на двойните стандарти във всички области на живота по отношение на страните от някогашния Източен блок е в действителност отказване на Договора за Европейския съюз и на Договора за действието му. Като заместител министър-председател на Република България изрично се опълчвам на сходни опити за дискредитиране на името на страната и тъпчене на правата на българските жители .

Който е имал колонии, да се оправя с наследството, оставено от тогавашното им ръководство. Българските жители обаче са равноправни жители на Европейски Съюз и аз няма да позволи който и да е да се гаври с моите сънародници . "

Евродепутатът Ангел Джамбазки също реагира яростно , като разгласява в страницата си в обществената мрежа следното изявление: " Изявлението на френския президент Еманюел Макрон за това, че избира мигранти от Африка пред български банди е обикновена операция, опитваща се по неприемлив метод да свърже България с престъпност . Да не приказваме, че по техните лични стандарти сходно резюме си е чист расизъм . Да, точно расизъм.

Настоявам за неотложно пояснение и опрощение и ще го диря. Това е все едно цяла Франция да бъде обвързвана с колаборацията с нацисткия режим или с ужасните действия на френските колонизатори в африканските и задокеанските територии на тази страна. Изявлението на Макрон е скандална проява на противоположна дискриминация и ясно удостоверява всичките ни изказвания за обидни двойни стандарти - подобен е и проектът " Макрон ", целящ съсипването на българския транспортен бизнес. Такива са и двойните стандарти, заради които страната ни е държана отвън Шенген и еврозоната .

Скандално е президентът, против който стачкуват стотици хиляди французи в цяла Франция в продължение на месеци и който не може да овладее ширещата се престъпност от африкански банди в редица френски градове - тъкмо този президент да приказва за някакви банди , от която и да е източноевропейска страна.

Ако президентът Макрон има най-малко малко геройство, евентуално би показал същинските аргументи да избира африканци пред европейци , каквито са българите от повече от 1300 години? Ако президентът Макрон има най-малко малко геройство, евентуално би се съгласил, че не източноевропейци, а африкански банди вилнеят в разширяващите се етнически мюсюлмански гета във от ден на ден френски градове. Имайте най-малко малко геройство и бъдете до дъно прям в аргументите за своите желания .

Едно стана ясно сигурно - изказването на Макрон за следващ път потвърждава съществуването на систематични старания на западноевропейските водачи да бъде осъществена невиждана замяна на популацията на Европа посредством нелегално поощряване на мигрантска вълна . Това към този момент видяхме от редица изказвания на канцлера Меркел, видяхме го от Глобалния проект за миграция на Организация на обединените нации, подписан в Маракеш на 11/12 декември 2018 година, от който по гледище на Вътрешна македонска революционна организация България остана настрана.

Виждаме го и през днешния ден в изказването на френския президент Макрон. Това изказване е обидно на първо място за френската президентска институция и за Франция като европейски водач. Това изказване е обидно и като блестящо доказателство за духа на противоположната дискриминация в главите на високопоставени западноевропейски водачи.

Точно по тази причина България до момента не получи покана нито за Шенген, нито за еврозоната - различен въпрос е дали въобще се нуждаем от това. Но не поради интереса на България ние не получаваме такава покана, а заради двойните стандарти, които царят в Западна Европа по отношение на източноевропейските страни. Това е едно исторически неправилно отношение, което постоянно в историята е коствало висока цена .

Господин президент Макрон, великото минало на страна като Франция има всички учредения да се срами от Вас поради Вашето изказване! "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР