Вицепремиерът Красимир Каракачанов е разговарял с министър-председателя Бойко Борисов за

...
Вицепремиерът Красимир Каракачанов е разговарял с министър-председателя Бойко Борисов за
Коментари Харесай

Каракачанов сравни ареста на Нено Димов с показно убийство

Вицепремиерът Красимир Каракачанов е разговарял с министър-председателя Бойко Борисов за обстановката към екоминистъра Нено Димов, който бе препоръчан за поста от "Обединени патриоти ".

В четвъртък (9 януари) Димов беше арестуван за 24 часа след обиск в дома му и в кабинета му. Това стана по време на акция на ДАНС, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата по отношение на водната рецесия в Перник и неизяснените условия към вноса на отпадък от Италия.

"Имах диалог с премиера. Ще ви кажа, ще прочетете дали ще има оставка по-късно показно ликвидиране ", разяснява Каракачанов, представен от БНР.

Още в деня на акцията министър председателят Борисов заяви, че възможната оставка на Димов е съдружен въпрос, който би трябвало да бъде разискван с "Обединени патриоти ".

Засега няма публична информация дали Димов ще се снабди с обвиняване.

От пресцентъра на прокуратурата оповестиха, че в 15.00 часа представителят на основния прокурор Сийка Милева, административният началник на Специализираната прокуратура Димитър Петров, наблюдаващият прокурор Ангел Кънев и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов ще дадат брифинг по отношение на извършените дейности по следствие в Перник и Министерството на околната среда и водите.

В Министерския съвет министър-председателят е извикал за диалози ръководителя на ДАНС и основния секретар на Министерство на вътрешните работи.

По-рано бе обявено, че проверяващи правят инспекция и във ВиК-Пловдив. Акцията е по предписание на министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Преди дни регионалният шеф Дани Каназирева свика среща поради загубите на питейна вода, които надвишават 60 %.

Предполага се, че диалогът включва и вчерашната акция.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР