Вицепремиерът Красимир Карачанов подкрепи идеята за облекчанването на ограниченията по

...
Вицепремиерът Красимир Карачанов подкрепи идеята за облекчанването на ограниченията по
Коментари Харесай

Каракачанов подкрепи идеята за облекчаването на ограченията за паркове и градини

Вицепремиерът Красимир Карачанов поддържа концепцията за облекчанването на рестриктивните мерки във връзка с парковете и градините. Още през седмицата министърът на защитата загатна за разхлабване на ограниченията за изключителното състояние в страната. "Все отново би трябвало да се съобразяваме и с хората. Мерките, които бяха взети от държавното управление, имат за цел да лимитират обществените контакти, с цел да се ограничи разпространяването на ковид. Никой не си прави илюзиите, че с тези ограничения няма да има инфектирани ", разяснява той пред Българска национална телевизия.
Според него би следвало да се създадат нужните заключения и да се види какво може да се поправя, тъй като животът на хората стартира да се трансформира. Това по този начин или другояче принуждава хората малко да заобикалят ограниченията.
"Ти не можеш да държиш един човек или едно семейство с дребни деца затворено месеци наред в един апартамент. Според мен една от първите стъпки е паркове, планини и опцията за спорт ", счита Каракачанов.
Притеснението за планините е, че хората се събират и си вършат пикници. Това е една евентуална територия за разпространяване на болестта. Според Каракачанов това може да бъде лимитирано, само че придвижването на хората в планината не счита за проблем.
Неговото предложение е за еднопосочно придвижване в парковете, както и да се раздели с врмеви график придвижването.
"Ако дадеш опция на хората да си подредят деня и да знаят, че това е допустимо да се случи, съм сигурен, че по-голямата част ще го съблюдават ", разяснява вицепремиерът.
Според него облекчаването на режима ще облекчи работата на полицейските чиновници.
Друга извънредно значима тематика в тази обстановка е стопанската система. Немалка част от хората не работят, не дребна част от компаниите изпитват усложнения.
Едни от първите стопански ограничения са препоръчани от Вътрешна македонска революционна организация, сподели Каракачанов. Той изясни,че би трябвало да се води политика за поддръжка на българския туризъм, българското произвеждане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР