Вицепремиерът Корнелия Нинова отново заяви, че оръжие от България към

...
Вицепремиерът Корнелия Нинова отново заяви, че оръжие от България към
Коментари Харесай

Корнелия Нинова отново заяви, че оръжие от България към Украйна не е изнасяно

Вицепремиерът Корнелия Нинова още веднъж съобщи, че оръжие от България към Украйна не е изнасяно и не са вземани такива решения:

„Българското държавно управление не е взимало такива решения. Българският парламент взе решение за оказване само на филантропична помощ в Украйна. Комисията по експортен надзор, в която вземат участие „Министерство на външните работи, Министерство на вътрешните работи, Службите в България, Министерство на стопанската система, т.е. тя е народен орган, в който вземат участие представители на разнообразни министерства и служби не е издавало позволения за експорт на оръжие, артикули и технологии с двойна приложимост за Украйна“.

Националният съвет на Българска социалистическа партия осъди ескалацията на спора в Украйна и прикани за неотложно преустановяване на военните дейности от страна на Русия. Според водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова дейностите на Русия са в нарушаване на устава на Организация на обединените нации:

„Но в това време призоваваме интернационалната общественост да постави завършек на двойните стандарти в използването на интернационалното право. Настояваме за неотложно преустановяване на военните дейности от страна на Русия и връщане на двете страни в спора на масата на преговорите“.

Българска социалистическа партия не поддържа налагането на стопански наказания по отношение на Русия, защото те ще се отразят отрицателно на българската стопанска система, съгласно социалистите.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР