Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева
Коментари Харесай

Екатерина Захариева ще се срещне с иранския министър на външните работи

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила ще се срещне през днешния ден в София с министъра на външните работи на Ислямска република Иран Мохамад Джавад Зариф. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи /МВнР/.

По време на срещата двамата ще обсъдят опциите за задълбочаване на двустранните връзки и развиването на съдействието в търговско-икономическата област, сферите на превоза, енергетиката, туризма и образованието.

Първите дипломати ще обменят отзиви и по въпроси от интернационално и районно значение, включително Съвместния изчерпателен проект за деяние по нуклеарната стратегия на Иран, провокациите в района на Близкия и Средния изток, както и тези, свързани с миграцията и трафика на опиати.

В рамките на визитата си в България външният министър на Иран ще бъде признат от президента Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила, министър-председателя Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила и ръководителя на Народното Събрание Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от... към профила.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР