Вицепремиерът и министър на туризма обсъди актуални теми в сектора

...
Вицепремиерът и министър на туризма обсъди актуални теми в сектора
Коментари Харесай

Марияна Николова обсъди с Разван Пиржол, държавен секретар по туризма на Румъния, актуални теми в сектора

Вицепремиерът и министър на туризма разиска настоящи тематики в бранша с Разван Пиржол, държавен секретар по туризма в Министерството на стопанската система, енергетиката и бизнес средата на Румъния, оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

България и Румъния са неоспорим положителен образец за взаимоотношение в района, като северната съседка е предпочитан наш сътрудник, уточни вицепремиерът. И посочи, че Румъния е номер 1 дестинация за входящ туризъм в България. През 2019 година над 1.3 млн. румънски туристи са обитавали в България, а броят на българските жители, посетили Румъния за предходната година, е 554 хиляди, което е растеж от 6% по отношение на 2018 година Това отразява дейното съдействие сред нашите страни и удостоверява смисъла на нашите другарски връзки, разяснява вицепремиерът.

Бих желала да Ви уверя, че България е подготвена да посреща своите румънски посетители като една сигурна туристическа дестинация в подтекста на продължаващата пандемия от ковид, съобщи министър Николова. Тя означи, че във всички хотели, заведения за хранене и други обекти прецизно се съблюдават всички противоепидемични ограничения на Министерството на здравеопазването и рекомендациите на Световната здравна организация против разпространяването на COVID-19. България е част от туристическите дестинации с щемпел за сигурност и хигиена (Safe Travels Stamp), публикуван от Световния съвет за пътувания и туризъм. Министерството на туризма приготви Указания за действие на местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения в изискванията на заплаха от заразяване с ковид в България. Наскоро изготвихме и Указания за използване на противоепидемични ограничения в зимните курорти за сезон 2020/2021.

Вицепремиерът уточни още, че рестартирането на интернационалните пътувания директно зависи от облекчаването на наложените ограничавания и тяхното адаптиране към сегашния подтекст. Всички би трябвало да променим своите бизнес модели, да работим дружно за създаване на нови артикули за стимулиране на вътрешните и интернационалните пътувания и да сътворяваме стратегии за образование за повишение на квалификацията и преквалификация на фрагментите, които ще приготвят бранша за "новото обикновено ". Трябва да насърчаваме по-приобщаваща и съвременна промишленост посредством въвеждане на все по-устойчиви практики в туризма, добави тя.

Държавният секретар изясни, че сега Румъния е пред сформиране на ново държавно управление след извършени избори, и увери, че не се чака сериозна смяна във връзка с политиката по отношение на бранш туризъм. Тема на диалозите бе и зимният сезон, като господин Пиржол разяснява, че би било добре допустимо най-рано да има изясненост по отношение на интернационалните пътувания и визитите в зимните курорти. Според него би трябвало деликатно да се следи обстановката с разпространяването на ковид и да се направи разбор в идващите дни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР