Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова защити докторат при

...
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова защити докторат при
Коментари Харесай

Марияна Николова защити докторат и няма плагиатство

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова отбрани докторат при нечуван интерес и онлайн наличие. Нейн рецензент е проф. д.н. Кристоф Щюкелбергер - почетен професор по теология и нравственос в университета в Базел, Швейцария, и гост-професор в Московския институт по инженерство и физика и Университета "Минцу " в Пекин. По време на отбраната той разгласи, че няма плагиатство и работата на Марияна Николова е съвършена.

Длъжен съм изрично да опровергая всички телевизионни и печатни изявления в българските медии от последните дни, които злоупотребиха с моя обзор на труда, като позволиха, че съм обвинил създателя в плагиатство. Това изрично не е правилно, съобщи проф. Щюкелбергер.

Професорът изрично отхвърли обвиняванията в плагиатство, които политически сили в България се пробваха да препишат посредством негова критика. Обвиненията към създателя нямат научен темперамент, а политически, безапелационен беше проф. Щукелебергер.

На въпрос към всеки един от членовете на комисията дали има плагиатство, един по един те дадоха отговор с късото “не”. Така изрично бе сложена точка на опитите да унижат и злепоставят вицепремиера, която дава отговор за проицвеждането на изборите
Заключения и рекомендации от страна на швейцарския професор: Трудът съставлява значим и явен принос към университетските разбори и решения във връзка с витално значимата тематика за електронното държавно управление от гледната точка на кибер-етиката. Като рецензент, предлагам, без никакво съмнение, да бъде призната дисертацията на доктора на науките, госпожа Марияна Петкова Николова, приключва швейцарският професор.

Дисертацията е на тематика "Кибер нравственос в ръководството на осведомителните процеси при е-управление " към университета УниБИТ. Задълбаването в киберматерията е по отношение на председателския й пост на Съвета по киберсигурност към Министерския съвет. Тя го оглави преди година и половина.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР