Вицепремиерът и министър на туризма и хърватският министър на туризма

...
Вицепремиерът и министър на туризма и хърватският министър на туризма
Коментари Харесай

Марияна Николова и хърватският ѝ колега подписаха Меморандум за сътрудничество

Вицепремиерът и министър на туризма и хърватският министър на туризма и спорта госпожа Николина Бърняц подписаха Меморандум за съгласие и разширение на съдействието в региона на туризма. Те парафираха документа през днешния ден в Загреб, където българският министър е на работно посещаване.

Вицепремиерът уточни, че прави оценка високо развиването на другарските връзки сред двете страни и разширението на стратегическото партньорство във всички области на съдействие. В изискванията на продължаващата пандемия от COVID-19 смятам, че е от основно значение да продължим да работим дружно, безапелационна бе министър Николова. И добави, че подписването на Меморандума е значима стъпка за поощряване на двустранните връзки в бранш туризъм.

Българският министър сподели още, че двете страни ще работят за по-доброто позициониране на туризма на равнище Европейски съюз, за развиването и популяризирането на специфични форми на туризъм, като зимен, здравен, състезателен и културен туризъм, по този начин и за обучение с практическа устременост.



Министър Николова уточни, че с госпожа Бърняц са разискали и опцията за поощряване на положителното двустранно партньорство сред туроператорите на двете страни, както и за взаимно промотиране на трети пазари. Приветствам решението на хърватския народен транспортьор “Croatia Airways” да стартира постоянни седмични полети сред София и Загреб – в миг, в който са налице нужните условия за това, посочи вицепремиерът, представена от пресцентъра на министерството на туризма.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР