Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров

...
Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров
Коментари Харесай

Вицепремиерът Лазаров проведе среща с министъра на правата на човека и малцинствата на Черна гора

Вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров организира среща с министъра на правата на индивида и малцинствата на Черна гора Фатмир Гека. Това оповестиха от пресцентъра на МТСП.

Двамата дадоха висока оценка на двустранните взаимоотношения и показаха подготвеност за задълбочаване на партньорството в политиките за тъждество сред дамите и мъжете, съблюдаване на човешките права, отбрана от дискриминация и гарантиране на правата на хората с увреждания посредством подготовката на Меморандум за съдействие сред България и Черна гора по тези тематики.

В диалога участваха заместник-министър Наталия Ефремова, изпълняващият длъжността дипломат на Черна Гора в България Йелена Филипович-Стоянов и ръководителят на българската Комисия за отбрана от дискриминация Ана Джумалиева.

Министър Лазаров и заместник-министър Ефремова показаха подготвеност за обмяна на опит и оказване на експертна поддръжка от страна на Министерството на труда и обществената политика в процеса на присъединение на Черна гора към Европейския съюз. " По време на първото си председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година България сложи европейската интеграция на Западните Балкани като централен приоритет. Убеден съм, че ще продължим да следваме тази политика и в бъдеще “, сподели министър Лазаров.

Той акцентира, че страната ни ползва правилата на интернационалното право в региона на човешките права и е утвърдила всички интернационалните конвенции, гарантиращи правата на малцинствата. Заместник-министър Ефремова показа активността и ролята на Националния съвет за съдействие по етническите и интеграционните въпроси към Министерския съвет за реализиране на връзка сред работещите в тази сфера държавни институции и гражданските организации.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР