Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова и премиерът Кирил

...
Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова и премиерът Кирил
Коментари Харесай

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Нинова и Кирил Петков в общ фронт срещу Румен Радев. Корнелия държи премиера с разкрития за ББР

Вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова и министър председателят Кирил Петков са основали общ фронт против Румен Радев, както стана ясно и от вчерашните изказвания на лидерката на Българска социалистическа партия пред медиите.

Припомняме, че тя нахока и вицепрезидентката Илияна Йотова поради заявката й, че " кабинетът няма 100 шанса, а има 100 дни, в случай че не се оправи, ще си замине и ще вървим на избори ". Нахока и Мая Манолова поради рецензиите й към обществената политика на държавното управление и заканите й за основаването на " нов огромен обществен план ".

Близки до Нинова разкриват пред ПИК, че соцлидерката вижда в тези дейности освен опит на Румен Радев да се разграничи от инженерния си план на Кирил Петков и Асен Василев, който инсталира отпред на страната, само че и нескрита опасност против Българска социалистическа партия, която под нейното управление се срина до невижданите 10% на парламентарни избори и 4-о място в Народното събрание.
свързани новини52664на 29.01.2022279357на 25.01.2022
В същото време обаче Нинова е направила щателна инспекция на активността на Кирил Петков, до момента в който оглавяваше ведомството й, довериха осведомени пред ПИК. И е разкрила много съществени нарушавания по отношение на Българската банка за развиване. Скандалът към банката избухна незабавно щом стана ясно, че Петков се е опитал да смени управлението й още преди да се закълне като министър. А след това стана ясно, че той е бил министър на стопанската система в прорез с Конституцията и законите.

По-късно Просто Киро назначи в Надзорния съвет на ББР Валентин Михов и не по-малко скандалния Васил Щонов, за който ПИК заяви, че е привързан в това число и с престъпния свят. През 2004 година Щонов основава офиса на интернационалната консултантска компания " МакКинзи " в София, където е съучастник с търсената в целия свят криптокралица Ружа Игнатова, завляклата над 3 млн. души в 175 страни. Бил е и шеф " Маркетинг и тактики " в кабелната компания " Близу ", която банкрутира и това също е очевиден отзив за компетенциите му.
свързани новини22086на 23.01.2022
По времето, когато беше длъжностен министър, с негово присъединяване се развихри голям скандал около прекъсването на плана " Южен поток ", свързани с два документа, разкрити от социалиста Жельо Бойчев.

Петков към този момент бил наясно с разкритията на Нинова и това го стимулирало да остави Щонов в ББР, с цел да се застрахова от разярената алена лидерка, а не да го поставя отпред на КЕВР, каквито бяха първичните му планове. През последните дни стана ясно, че Щонов е изнемощял от кадровата рокада в енергийния регулатор.

На собствен ред пък Нинова и Петков са образували общ фронт против Радев и поради сегашните опити на жителя на президентството да се дистанцира от държавното управление, което самичък сътвори. В коридорите на властта се приказва, че даже бил подготвен със идващия си длъжностен кабинет. Това насъсква още повече Нинова и Петков да заемат отбранителна позиция по отношение на Радев и да развихрят рецензиите си към него.

За остро напрежение сред Радев и Петков заприказва и политологът Димитър Ганев, който непосредствено съобщи: " Конфликтът сред двете институции – Президент и Министерски съвет – е предначертан на база на политическата логичност. Напрежение към този момент има сигурно. Редовният кабинет уволнява фрагменти, които са назначени от служебните държавни управления. Това няма по какъв начин да не основава напрежение “.

Според него, както и съгласно осведомени, обаче до нови избори надали ще се стигне скоро, а търкалящият се лавинообразно към дъното кабинет на Просто Киро ще бъде заменен с различен в границите на 47-ото Народно заседание.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР