Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова ще

...
Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова ще
Коментари Харесай

Нинова готви обяснения за оръжейния износ за Украйна

Вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова ще даде изключително изказване по отношение на излязлата в медиите информация за оръжейния експорт в Украйна.

Вчера съветското издание „ Интерфакс “ разгласи сензационно, че сепаратиската Донецка национална република (ДНР) е обстрелвана сякаш от украинците със снаряди, създадени в Българи. Медията се базира на изказване на Едуард Басурин, представител на " Народната милиция " на сепаратистката " ДНР "

„ По време на обстрела на село Зайцево (южно) са употребявали 30-мм снаряди RHV-HEF за автоматизиран гранатомет, създаден от българския цех „ Арсенал “, сподели Басурин, представен от Интерфакс.

Изданието напомня, че цех „ Арсенал “ се намира в България. Той е частно сдружение (акционерно дружество), най-старият производител на оръжие в страната и главен експортьор на огнестрелни и други типове оръжия. Свързаната с Кремъл организация RIA FAN, следена от предприемача Евгений Пригожин, свързва „ Арсенал “ с българския търговец на оръжие Емилиян Гебрев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР