Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова обяви,

...
Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова обяви,
Коментари Харесай

Министърът на икономиката спря всички назначения в държавните фирми

Вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова разгласи, че е спряла всички състезания по назначение на нови бордове в държавните компании под шапката на ведомството.

В момента текат състезания за избор на ново управление на Държавната консолидационна компания (ДКК), както и във ВМЗ Сопот, оръжейния търговец " Кинтекс " и строителното сдружение " Монтажи ". И трите компании са под шапката на ДКК.

Корнелия Нинова дефинира тематиката с ДКК като доста виновна и затова е упълномощила повсеместен обзор на компанията.

" Временно стопирах всичко, до момента в който не ми се даде цялостна картина за положението, в което поемам сдруженията. Искам да знам от кое място тръгваме ", сподели водачът на социалистите в оставка пред бТВ в сряда вечер.

Относно абсурда с уволненията и договорите в ДКК, Нинова изясни, че сега текат инспекции от способените органи, в това число и от КПКОНПИ и

" Имам желанието всяка седмица да давам конференция и да експортирам обществено обстоятелствата от седмицата, какво се е случило, какво сме свършили и какво не ", сподели Нинова.

Тя в детайли изясни структурата и отговорностите на Министерството на стопанската система и промишлеността, като посочи, че то е " голямо ".

Корнелия Нинова стартира с ДКК, в която са държавните сдружения. Под шапката на холдинговата конструкция са целият военнопромишлен комплекс - произвеждане, търговия и надзор с оръжия, артикули с двойна приложимост, прекурсори.

Под шапката на икономическото министерство са още Агенцията за дребни и междинни предприятия, Комисия за отбрана на потребителите и Комисия за защита на конкуренцията.

Ведомството дава отговор и за външната стопанска система и търговия, където са Световната комерсиална организация, други интернационалните стопански организации, над 60 търговски представителства в чужбина, стокови тържища и борси в цялата страна, пазарите в цялата страна, изреди Нинова.

Тя уточни, че ведомството ѝ дава отговор още за индустриалните зони у нас, Българската организация по експортно обезпечаване, разнообразни дирекции по лиценцзионни и регистрационни режими.

Корнелия Нинова означи, че има и други второстепенни разпоредители, като Държавната организация по метрология и техническия контрол - това е организацията, която ревизира всички уреди, в министерството са и язовирите, отвън тези в енергетиката.

Лидерът на социалистите уточни, че към министъра на нововъведенията и растежа Даниел Лорер минават Българската банка за развиване, Агенцията по вложения и оперативна стратегия " Конкурентноспособност ".

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР