Вицепремиерът и министър на икономическото развитие, труда и социалната политика

...
Вицепремиерът и министър на икономическото развитие, труда и социалната политика
Коментари Харесай

Рим ще търси отговорност от транспортните министри за срутения мост край Генуа

Вицепремиерът и министър на икономическото развиване, труда и обществената политика на Италия Луиджи ди Майо счита, че министрите на превоза от предходните държавни управления би трябвало да бъда привлечени към отговорност поради сриването на моста край Генуа.
" Трябва да потърсим отговорност от всички министри, които са дали лиценз за обслужването на пътя и не са го отзовали, допускайки частна компания в държавните каузи ", сподели той, представен от „ Радио-1 “.
Италианската прокуратура продължава следствието за срутилия се на 14 август мост близо до град Генуа, през който минава скоростният път А10. В момента на случая на моста е имало над 30 леки коли и три камиона. В резултат на злополуката починаха 43 души, съобщи БГНЕС.
Сред документите, иззети от Финансовата армия в министерството на инфраструктурата и превоза, има писмо от компанията Autostrade per l’Italia, която обслужва италианските пътища. Писмото е от началото на годината.
В него се оповестява за нуждата от ремонт на моста, който е издигнат през 1967 година Но отговорът от министерството е пристигнал чак през юни, т.е. единствено два месеца преди нещастието. От компанията разясниха, че писмото не е съдържало предизвестия за заплаха.
Днес Autostrade per l’Italia показа проект за разчистването на останалата част от моста с дължина един километър.
По-рано министърът на инфраструктурата и превоза Данило Тонинели съобщи, че държавното управление има намерение да отнеме лиценза за обслужване на пътища от компанията. Строителството на новия мост ще бъде поръчано на друга следена от страната компания, само че финансирането на построяването, ще бъде за сметка на Autostrade per l’Italia, прибавя министърът.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР