Вицепремиерът Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната

...
Вицепремиерът Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Съветът на ЕС днес няма да приема решение срещу Полша

Вицепремиерът Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила, която ръководи днешното съвещание на Съвета на Европейски Съюз по общи въпроси, заяви, че министрите няма да одобряват решение против Полша.

Тя посочи, че заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс ще показа предлагането на Европейска комисия за задействане на член 7 от контракта за Европейски Съюз против Варшава. Захариева добави, че по-късно през днешния ден основният договарящ на Европейски Съюз по въпроса с напускането на Англия Мишел Барние ще разиска със Съвета хода на диалозите с Лондон.

Вицепремиерът ще запознае сътрудниците си с целите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Стратегически приоритет за нас е свързаността на Западните Балкани и тяхната европейска вероятност. Според нас в този момент има опция районът да получи политически знак, че мястото на нашите другари и съседи е в Европа, когато са подготвени, уточни Захариева.

Тя осъди убийството през вчерашния ден на словашкия публицист Ян Куциак. Надявам се словашките управляващи да проверяват това извънредно ликвидиране допустимо най-скоро, добави вицепремиерът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР